Meniu
Search
x

Video "Turism macabru" la telecabina morții, pe muntele Mottarone. Tineri filmați la locul tragediei, în căutare de suveniruri

Presa din Italia descrie fapta unor frați de 19 și 21 de ani, ca fiind una absurdă. Cei doi tineri din Arona, o comună din provincia Novara, au fost filmați de camerele de supraveghere la locul tragediei de pe Mottarone, în timp ce sustrăgeau obiecte din telecabina morții, care, în 23 mai, s-a prăbușit în gol din punctul cel mai înalt al traseului, cauzând moartea a 14 oameni. 

De Veronica Micu la 14.09.2021, 21:06

În căutare de "suveniruri", băieții cei doi tineri și iubitele lor au încălcat restricția pătrunderii în perimetrul respectiv, acolo unde se află resturile cabinei distruse și urmele teribilului accident. 

Zona este monitorizată 24 de ore din 24, fiind prevăzută cu senzori și sisteme de supraveghere video, astfel că, în momentul în care băieții au atins pânza cu care este acoperită cabina, a fost declanșată alarma. Cei patru au fugit, însă carabinierii i-au prins la scurt timp.

Potrivit publicației La Stampa, acesta este primul jaf comis în zona tragicului accident de telecabină din 23 mai, în urma căruia 14 persoane și-au pierdut viața.

Pe acelaşi subiect

Bilanțul tragediei de la Mottarone: 14 morți și un sigur supraviețuitor

Reamintim că 14 oameni au murit în Italia, în 23 mai, după ce s-au prăbușit cu o telecabină care leagă lacul italian Maggiore de un munte învecinat, în provincia Verbano. Telefericul Stresa-Mottarone a căzut și s-a rostogolit pe versant aproape 500 de metri, potrivit mărturiei unui salvator.

O înregistrare video cu momentul prăbușirii telecabinei, făcută publică în iunie, arată cum cele 14 victime mai aveau un metru și scăpau cu viață. 

Telecabina a plecat duminică, pe 23 mai, la ora 12.30 de pe malul lacului Maggiore către vârful Mottarone, cota 1.385 metri. 15 persoane se aflau în interior, deși capacitatea este de 35, din cauza măsurilor de distanțare socială.

În imaginile filmate de camerele de supraveghere apare un operator care se pregătește să deschidă poarta, apoi cabina aflată la 1-2 metri de vârf își inversează brusc traiectoria. Un cablu de tracțiune a cedat iar frânele nu au funcționat. Operatorul pare calm când vede că telecabina are probleme în primele secunde, se alarmează și fuge când cablu se rupe. Sistemul de siguranță trebuia să se activeze pentru a bloca telecabina, dar acesta nu a funcționat. S-a lovit de un pilon apoi a căzut în gol și s-a rostogolit pe versant punând la pământ mai mulți copaci.

Un băiețel de 5 ani, Eitan, este singurul supraviețuitor al tragediei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Turism macabru" la telecabina morții, pe muntele Mottarone. Tineri filmați la locul tragediei, în căutare de suveniruri