Antena Meniu Search
x

Ucraina acuză o "greşeală strategică" din 2008, care a făcut posibilă invazia rusă. Franţa şi Germania, ţinta comentariilor lui Kuleba

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat pentru postul de televiziune NBC că a fost o "greşeală strategică" din partea Germaniei şi Franţei să nu permită Ucrainei să adere la NATO în 2008, relatează CNN. Altfel, ”acest război nu ar avea loc”, susţine oficialul ucrainean. 

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 17:58

Franţa şi Germania, ţinta comentariilor lui Kuleba
Franţa şi Germania, ţinta comentariilor lui Kuleba - Profimedia

"Dacă am fi membri NATO, acest război nu ar avea loc”, a spus ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, într-un interviu acordat duminică, în cadrul programului de televiziune ”Meet the Press” al postului NBC.

”Greşeala strategică care a fost făcută în 2008 de Germania şi Franţa, care au respins eforturile Statelor Unite şi ale altor aliaţi de a aduce Ucraina în cadrul alianţei, este ceva pentru care plătim”, a subliniat oficialul ucrainean, potrivit news.ro"Nu Germania sau Franţa plătesc costul pentru această greşeală, ci Ucraina”, a adăugat el.

NATO anunţă o "transformare fundamentală"

NATO este în curs de elaborare a planurilor pentru desfăşurarea unei ”prezenţe militare permanente la frontiera sa, în efortul de a lupta împotriva viitoarei agresiuni din partea Rusiei. Această decizie face parte dintr-o ”resetare, o adaptare pe termen lung” a alianţei, care trebuie să fie însoţită de sporirea cheltuielilor în Apărare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru The Telegraph.

Pe acelaşi subiect

Războiul Rusia - Ucraina continuă

Război Rusia - Ucraina, ziua 46 LIVE TEXT. Ministerul britanic al Apărării a informat că retragerea forţelor ruse din nordul Ucrainei a lăsat dovezi conform cărora civilii au fost luaţi drept ţinte în mod disproporţionat. De asemenea, au fost găsite dovezi că Rusia a folosit dispozitive explozive improvizate (IED) pentru "a provoca victime, a scădea moralul şi a restricţiona libertatea de mişcare a Ucrainei”. Oficialii britanici mai spun că Moscova ar recruta personal eliberat din serviciul militar, inclusiv bărbaţi din Transnistria.

Sâmbătă, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că țara sa este pregătită să înfrunte o nouă ofensivă a Rusiei, dar doreşte, în acelaşi timp, reluarea negocierilor de pace

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ucraina acuză o "greşeală strategică" din 2008, care a făcut posibilă invazia rusă. Franţa şi Germania, ţinta comentariilor lui Kuleba