Antena Meniu Search
x

Acuzaţii de atac chimic la Mariupol. Batalionul Azov vorbește de o "substanță otrăvitoare de origine necunoscută"

Situaţia a devenit disperată, în Mariupol, oraşul port de la Marea Neagră supus unui asediu continuu de către forţele ruse. Aseară, regimentul Azov, care face parte din Garda Naţională Ucraineană, a anunţat că ruşii au folosit arme chimice. 

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 15:21

"Forțele de ocupație ruse au folosit o substanță otrăvitoare de origine necunoscută împotriva militarilor și civililor ucraineni din orașul Mariupol. Victimele au insuficienţă respiratorie". 

Pentagonul nu a confirmat încă atacul, dar spune că va monitoriza situaţia. Însă preşedintele Zelenski spune că se aşteaptă la astfel de atacuri, după declaraţiile unui purtător de cuvânt al Republicii Separatiste Doneţk, care a cerut ca militarii ucraineni din Mariupol să fie "afumaţi" de "trupele chimice" ale ruşilor. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Unul dintre purtătorii de cuvânt al invadatorilor spune că ar putea folosi arme chimice împotriva apărătorilor din Mariupol. Luăm asta în serios. Amintesc liderilor internaţionali că posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice a fost deja discutată. 

Noile ținte ale rușilor

Pe acelaşi subiect

Atacurile nu sunt doar în Mariupol. Harkov este alt oraş unde bombardamentele sunt neîncetate. Pompierii care încearcă să stingă flăcările cauzate de proiectile trebuie la rândul lor să se ferească de rachete. 

Borodianka este un oraş în ruină. La fel şi vieţile multor dintre locuitorii săi. Supravieţuitorii îşi plâng rudele blocate sub dărâmături, iar scenele sunt sfâşietoare. O jurnalistă îşi fereşte privirea în faţa ororii care durează deja de 48 de zile. 

Ryma este din Harkov. Când a plecat, oraşul era deja devastat. 

Ryma Stryzhko: Când s-au stins luminile, părea că avioanele zboară în mijlocul casei. Și se auzea sunetul bombardamentelor. Era ciudat. 

60.000 civili, captivi în Mariupol

Ucrainenii sunt prinşi în furia şi graba lui Vladimir Putin de a obţine o victorie clară. Nikolaev nu a văzut bombardamente atât de intense de la începutul războiului. Iar în Mariupol nu doar soldaţii duc greul, dar şi civilii. Rostyslav este unul dintre norocoşii care au reuşit să fugă din Mariupol. 60.000 de oameni încă sunt captivi în Iad. Culoarele de evacuare nu funcţionează. 

Volodimit Zelenski: Cea mai gravă situaţie este în Mariupol. Ocupanţii l-au blocat şi nu au permis să fie ajutaţi oamenii cu mâncare şi apă. Vor să facă Mariupolul un oraş fantomă. 

În mijlocul dezastrului, există însă şi urme de speranţă. Constantin şi Halyna s-au regăsit, după ce războiul i-a ţinut departe unul de celălalt. El a apărat ţara, iar ea a fugit din calea bombardamentelor în Germania. Acum, şi-au promis iubire veşnică în Liov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Acuzaţii de atac chimic la Mariupol. Batalionul Azov vorbește de o "substanță otrăvitoare de origine necunoscută"