Antena Meniu Search
x

Video Ucraina ar putea fi nevoită să accepte concesii teritoriale, dacă vrea în NATO. Sugestia care a înfuriat Kievul

Război în Ucraina. Ucraina ar putea fi nevoită să renunţe la o parte din teritoriul ocupat de ruşi dacă vrea să intre în NATO, spune şeful de cabinet al secretarului general al Alianţei. O sugestie ridicolă, a anunţat imediat Kievul. Pe front, Putin a lansat luni noaptea cel mai mare bombardament din vestul Ucrainei, de la începutul războiului. Zeci de rachete au căzut lângă Polonia - au omorât trei oameni şi au rănit mai mulţi localnici.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 10:17

Vezi și

Ruşii au lansat luni noaptea 28 de rachete asupra regiunilor apropiate de graniţa cu Polonia. Doar în Liov, peste 100 de clădiri rezidenţiale au fost avariate. 

Andrei Sadovii, primar Liov: Acum două ore aici era un pavilion pentru copii. O rachetă a lovit intenţionat acest loc şi s-a format un crater de 9 metri adâncime şi 20 de metri lăţime. 

În Luţk, un proiectil a lovit o fabrică de rulmenţi care aparţine unui producător suedez şi trei oameni au murit. Alte două persoane şi-au pierdut viaţa în Doneţk şi Herson în urma bombardamentelor.

Rusia nu se abate de la retorica obişnuită şi neagă faptul că ar ataca ţinte civile în Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Moscova dă vina pe Statele Unite şi aliaţii săi pentru victimele războiului 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Vedem clar în cazul Ucrainei, unde duce această politică de a pune paie pe foc. Pompând miliarde de dolari în regimul neo-nazist, furnizându-i echipamente, arme, muniție şi trimițându-și consilierii militari și mercenarii, fac totul pentru a inflama şi mai mult conflictul şi a atrage şi alte state în el.

Într-un exerciţiu de imagine, Rusia a publicat imagini de la inspecţia navei civile pe care au oprit-o cu focuri de armă în Marea Neagră duminică dimineaţa. 

Trimişii Moscovei au vrut să vadă dacă la bord sunt arme, care ar putea ajunge în Ucraina. Au verificat toate documentele şi marfa şi au lăsat ambarcaţiunea sub pavilion Palau să îşi continue drumul.

Nava atacată de ruşi în Marea Neagră este ancorată în portul românesc Sulina

Între timp, unele surse spun că generalul rus Serghei Surovikin, considerat a fi un aliat al şefului mercenarilor Wagner, a fost înlăturat din poziția de lider pe care o avea în războiul Moscovei împotriva Ucrainei și se află în arest la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Ucraina ar putea fi nevoită să accepte concesii teritoriale, dacă vrea în NATO. Sugestia care a înfuriat Kievul