Antena Meniu Search
x

Video Ucraina și Rusia se învinovățesc reciproc pentru bombardarea închisorii Olenivka. Zelenski: A fost o crimă de război comisă de Rusia

Zeci de prizonieri de război ucraineni şi-au pierdut viaţa într-o serie de explozii ce au avut loc la o închisoare controlată de separatiştii din Donbas, protejaţi de Rusia. Conducerea de la Kiev califică masacrul drept o crimă de război comisă de Rusia. Dar la Moscova se susţine că prizonierii au fost ucişi de rachete lansate chiar de ucraineni. Tragicul eveniment a dat peste cap pregătirile pentru reluarea exportului de cereale ucrainene pe mare. Război Rusia - Ucraina, ziua 157 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 09:31

Vezi și

Închisoarea situată la sud de Doneţk adăpostea sute de prizonieri ucraineni, inclusiv dintre apărătorii combinatului Azovstal din Mariupol. 53 de oameni ar fi fost ucişi, iar aproape 80 răniţi, potrivit separatiştilor care deţin controlul în zonă. Aceştia susţin că imobilul a fost lovit de rachete ale sistemului HIMARS, livrat armatei ucrainene de Statele Unite.

Comandanţii ucraineni ar fi urmărit, astfel, să-şi avertizeze proprii soldaţi că vor fi ucişi dacă se predau şi dezvăluie presupusele lor crime de război. 

Daria Morozova, reprezentantă a separatiştilor: Eu cred că a fost un atac deliberat şi că Ucraina distruge, cu bună ştiinţă, toate urmele crimelor sale de război de pe teritoriul Donbasului. 

Ucrainenii resping cu fermitate orice implicare în atac

Pe acelaşi subiect

Ucrainenii resping cu fermitate orice implicare în atac, calificat drept o crimă de război a forţelor ruse. Serviciul de informaţii de la Kiev relevă că imaginile filmate la închisoare sugerează o explozie produsă în interior şi nu un atac al rachetelor.

O convorbire prin radio între doi militari ruşi, interceptată, ar confirma această versiune. Masacrul ar fi fost comis de mercenarii aşa-numitului grup Wagner, care luptă alături de armata rusă, şi NU ar fi avut aprobarea ministerului apărării de la Moscova.

Volodimir Zelenski: A fost o crimă de război comisă cu bună ştiinţă de Rusia, un masacru al prizonierilor de război ucraineni. Peste 50 au murit. Este nevoie de o recunoaştere clară, legală, a faptului că Rusia este un stat susţinător al terorismului. 

Cinci oameni uciși la Nikolaev, unde o staţie de autobuz

Războiul a făcut şi alte victime în ultimele 24 de ore. 13 civili au fost ucişi de bombardamente ruseşti în diferite regiuni ale Ucrainei. Cinci oameni au murit doar la Nikolaev, unde o staţie de autobuz a fost lovită de o bombă cu fragmentaţie, muniţie interzisă de tratatele internaţionale. Tot în sudul Ucrainei, lângă Odesa, preşedintele Zelenski a inspectat una din primele nave care vor transporta cereale în străinătate, potrivit acordului cu Rusia, Turcia şi Naţiunile Unite. 

Volodimir Zelenski: De îndată ce Turcia şi ONU ne dau semnalul că sunt gata să primească încărcătura, noi suntem gata să exportăm, totul poate începe. 

Războiul din Ucraina a fost unul din subiectele discutate de miniştrii de externe ai Statelor Unite şi Rusiei în prima lor convorbire telefonică de la începutul invaziei. Serghei Lavrov a afirmat din nou că Rusia îşi va îndeplini toate obiectivele în Ucraina. Dar secretarul de stat Antony Blinken a subliniat că Statele Unite nu vor accepta ca Rusia să anexeze teritorii ucrainene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina și Rusia se învinovățesc reciproc pentru bombardarea închisorii Olenivka. Zelenski: A fost o crimă de război comisă de Rusia