Antena Meniu Search
x

Ucrainenii au ucis un nou general rus. Momentul în care o rachetă distruge avionul pe care îl pilota, surprins într-un clip video

Războiul din Ucraina a dus la moartea unui nou comandat de top al trupelor ruse. De această dată este vorba despre generalul-maior Kanamat Boțașev . Moartea sa a fost confirmată de jurnaliștilor occidentali de trei dintre subalternii săi, notează Newsweek.

de Adrian Popovici

la 04.06.2022, 16:12

Moartea generalului a fost confirmată de subordonații săi.
Generalul maior Kanamat Boțașev a murit în timpul unei misiuni în Lugansk. - UKRAINIAN MILITARY CENTER

Duminică, 22 mai, Statul Major al Armatei Ucrainei a anunțat că un avion de vânătoare Suhoi 25 (Su-25) a fost doborât în timpul unor lupte din Lugansk și că pilotul aflat la manșă nu a mai reușit să se catapulteze. La scurt timp, pe canalele de Telegram din Rusia au început să apară speculații care indicau faptul că cel care și-ar fi pierdut viața era chiar  generalul-maior Kanamat Boțașev. Ulterior, aceste informații au fost confirmate și de subordonații săi.

"La revedere, comandante. Sunt puțini oameni pe această planetă care au trăit pe cer ca tine. Cerul ia tot ce e mai bun, astăzi te-a luat", a fost mesajul de pe canalul Fighterbomber, un forum dedicat piloților militari ruși.

Pe internet au apărut o serie de clipuri video care au surprins momentul în care avionul lui Boțașev  a fost doborât de o rachetă sol-aer. Informațiile de la fața locului sugerează că el încerca să îi oprească pe ucraineni să încercuiască trupele ruse.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În acest moment, analiștii sunt de părere că Boțașev  este ofițerul de aviație cu cel mai înalt grad din armata rusă care a fost eliminat în timpul luptelor cu ucrainenii. În plus, el se alătură altor 12 generali ruși care au murit în acest război.

Cine a fost Kanamat Boțașev?

În ciuda experienței sale, este neclar în ce condiții a ajuns Boțașev  să lupte în războiul din Ucraina, unul dintre subordonații săi le-a explicat jurnaliștilor că "pur și simplu nu a putut sta pe margine".  Cu toate acestea, trebuie subliniat că din luna martie, armata rusă, organizațiile patriotice și chiar grupul de mercenari Wagner au deschis campanii de recrutare.

Boțașev s-a născut în anul1959, la Karachay-Cherkessia, și a absolvit Institutul de Aviație Militară Superioară Yeysk, calificându-se ca pilot de vânătoare. Ulterior, el a avansat în grad și a devenit general. În ciuda carierei sale în aviația militară, el a fost demis în 2013  din armată, când a fost acuzat că a prăbușit un avion de vânătoare Su-27 în apropierea orașului Petrozavodsk, pe care nu avea avea autorizația să zboare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au ucis un nou general rus. Momentul în care o rachetă distruge avionul pe care îl pilota, surprins într-un clip video