Antena Meniu Search
x

Un accident cumplit a cutremurat Argentina. 43 de jandarmi au murit după ce s-au prăbuşit cu autobuzul de pe un pod

Tragedie pe o şosea din Argentina. 43 de jandarmi şi-au pierdut viaţa după ce autobuzul care-i transporta a scăpat de sub control şi a căzut de pe un pod

Vezi și

Tragedie pe o şosea din Argentina. 43 de jandarmi şi-au pierdut viaţa după ce autobuzul care-i transporta a scăpat de sub control şi a căzut de pe un pod. Se pare că accidentul a fost provocat de explozia unui cauciuc. Guvernul a decretat o zi de doliu naţional. 

Autobuzul făcea parte dintr-un convoi care transporta poliţişti de frontieră într-o provincie din nordul ţării, unde traficul de droguri şi imigranţi ilegali este foarte intens. Din motive încă neclare, la trecerea pe un pod, vehiculul şi-a schimbat traiectoria şi s-a prăbuşit în râul aproape secat.

Zeci de poliţişti aflaţi în celelalte două vehicule au fost primii care au reacţionat la accident.

Jandarmii şi echipele de salvare care le-au venit în ajutor au lucrat ore în şir la descarcerarea victimelor dar, din păcate, nu le-au putut salva viaţa. Alţi opt pasageri ai autobuzului sunt grav răniţi. Ministrul siguranţei publice şi guvernatorul provinciei s-au deplasat la faţa locului iar armata a pus la dispoziţie un avion pentru rudele victimelor.

Întregul popor argentinian exprimă condoleanţe familiilor îndoliate. O îmbrăţişare puternică tuturor. Şi trebuie îmbunătăţite şoselele pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple.

Şoseaua, care străbate o zonă muntoasă, este supranumită "drumul morţii", din cauza numeroaselor accidente de pe traseul ei. Autorităţile cred că la originea catastrofei s-a aflat explozia unui cauciuc, dar ancheta este abia la început.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un accident cumplit a cutremurat Argentina. 43 de jandarmi au murit după ce s-au prăbuşit cu autobuzul de pe un pod