Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 66 de ani, cu simptome de Covid, şi-a ucis soţia după ce l-a rugat să se mute pentru a se autoizola, în Londra

Un bărbat de 66 de ani, cu simptome de Covid-19, şi-a ucis soţia într-o ieşire nervoasă, după ce femeia l-a rugat să plece pentru a se autoizola. Crima a avut loc în apartamentul acestora din Londra.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.02.2021, 18:51

Bătrân singur cu capul în jos şi mâinile împreunate
Un bărbat de 66 de ani, infectat cu Covid, şi-a ucis soţia după ce l-a rugat să se mute pentru a se autoizola - iStock | Getty Images
  • Crima a avut loc în apartamentul celor doi soţi
  • Fostul șofer de autobuz și-a atacat soția cu un cuțit, un ciocan, cu un tăietor de carne şi cu oale
  • A mărturisit poliţiei că a avut o ieşire nervoasă când i-a cerut să plece

Hussein Egal, în vârstă de 66 de ani, este acuzat că a ucis-o pe soţia sa, Maryan Ismail, în vârstă de 57 de ani, în apartamentul lor din Edmonton, nordul Londrei.

Bărbatul ar fi văzut negru în faţa ochilor în momentul în care nevasta l-a rugat să se mute din casă pentru a se autoizola, după ce ar fi arătat simptome ale infecţiei cu Sars-Cov 2.

Fostul șofer de autobuz și-a atacat soția cu un cuțit, un ciocan, un tăietor de carne, oale, tigăi, un picior de masă și o scară, potrivit Daily Mail. Le-ar fi mărturisit poliţiştilor că a avut o izbucnire nervoasă când i s-a cerut să părăsească apartamentul în timpul pandemiei.

Bărbatul a pledat pentru omor din imprudenţă, negând că şi-ar fi ucis cu sânge rece soţia. În schimb, a declarat juraţilor că „coronavirusul l-a făcut să înnebunească motiv pentru care şi-a lăsat fără viaţă soţia”.

Noi detalii îngrozitoare, făcute publice la proces. Trupul femeii, plin de vânătăi şi tăieturi

Înainte de a se porni un scandal între cei doi, Egal a arătat simptome de Covid-19 şi anume tuse, vărsături, halucinaţii, precum şi temperatura ridicată.

Procurorul pentru urmărire penală Allison Hunter, a menţionat că bărbatul ar fi declarat poliţiştilor că soţia i-ar fi ordonat să iasă din casă şi „să doarmă pe străzi”.

„Duminică, 5 aprilie 2020, Maryan mi-a spus să părăsesc adresa pentru că nu dorea să fie contaminată de mine. Apoi mi-a ţinut piept și a încercat să mă scoată din casă. Nu-mi amintesc totul concret, dată fiind starea mea delirantă, dar îmi amintesc un sentiment foarte puternic de a fi atacat de cineva, probabil cu un instrument și am simțit că trebuie să fac ceea ce trebuie să fac pentru a mă apăra” a fost declaraţia acestuia, citită de procuror, în faţa juraţilor.

„Hussein Yusuf Egal a fost dus la secția de poliție Wood Green. La sosirea sa, Egal i-a spus ofițerului care a deschis ușa camionetei că are coronavirus și că ofițerul ar trebui să stea departe de el. A spus că coronavirusul l-a înnebunit și l-a făcut să îşi ucidă soția. El a spus că, atunci când a refuzat să plece ea a spus că poate ieși și să moară pe stradă și că i-a spus „te voi ucide înainte de asta” și așa a făcut. Nu a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora a înjunghiat-o de atâtea ori, de ce a trebuit să o bată atât de tare şi atât de brutal încât i s-a desprins una dintre urechi” a continuat apoi Allison Hunter.

Noi detalii îngrozitoare au fost făcute publice astăzi în sala de judecată, în privinţa rănilor suferite de femei, descoperită semi-goală în apartament, plină de tăieturi şi vânătăi.

„Moartea sa a avut loc cândva între 4 și 6 aprilie 2020 și a fost rezultatul a ceea ce dezvăluie fotografiile şi examinarea post-mortem; a fost un atac brutal, frenetic, susținut, care a implicat utilizarea unui ciocan, un cuțit, oale cratițe, un picior de masă și o scară, a fost lovită în mod repetat în spate, piept, cap, la braţe şi picioare. A fost găsită pe podea în salon, întinsă pe partea stângă, cu picioarele spre ușă, îndreptându-se spre cel mai îndepărtat perete. Când poliția a găsit-o, ea fusese acoperită parțial cu un cearșaf. Ferestrele din cameră erau deschise, iar ea era rece ca piatra la atingerea lor. Nu toate rănile suferite de Maryan Ismail au fost vizibile instantaneu pentru cei care au găsit-o. Era clar că era moartă de ceva timp și că suferise mai multe tăieturi pe față și pe cap și, într-adevăr, pe toată lungimea corpului. Părul îi era îmbibat de sânge; erau dinți rupți pe podea în jurul și sub partea stângă a feței ei” a adăugat procurorul.

Omor prin imprudenţă sau crimă bine intenţionată

În ciuda acuzaţiilor aduse şi a dovezilor, implicând fotografii post-mortem precum şi rezultatul examinării făcute de medicii legişti, bărbatul şi-a menţinut pledoaria potrivit căreia totul a fost din cauza unui episod nervos provocat de infectarea cu virusul şi că incidentul a avut loc fără să vrea.

Declaraţia sa a fost amplu contestată de procuroarea Alisson Hunter:

„După cum știți prin pledoaria sa de vinovăție la omor, inculpatul recunoaște că este responsabil pentru moartea lui Maryan Ismail. Recunoaște că a provocat toate rănile feroce pe care ea le-a suferit. Este clar că, în momentul în care el a provocat aceste răni, timpul necesar pentru a-și colecta armele de oriunde s-au aflat și pentru a reveni pentru a-și continua bătăile, nu a putut fi decât intenția sa de a-i provoca cel mai grav rău imaginabil. De ce, este doar ceva ce poate să spună el- motivul este doar cel pe care el îl ştie.”

Aceasta a adăugat de asemenea şi că relatările lui Egal despre ceea ce se întâmplase au variat de la o persoană la alta.

„Către dispecerat, când a chemat poliţia, a spus că a lovit-o cu capul de ceva cu o seară înainte sau mai devreme în dimineaţa aceea. Ofițerului care l-a escortat afară din duba poliției la sosirea la secția de poliție i-a spus că un hoț sau mai mulţi i-au furat bani pe Tottenham High Road și i-au folosit în mod fraudulos cardurile bancare și că ar trebui urmărite și găsite pentru că au fost cauza uciderii sale. Aceluiași ofițer i-a mai spus apoi că soția lui îl amenințase că trebuie să părăsească locuința lor, deoarece suferea de coronavirus, motiv pentru care a ameninţat-o că o omoară mai întâi”.

În jurul orei 18:00, a fost văzut pe camerele de supraveghere sprijinindu-se „nonșalant” pe tejghea, în timp ce a dezvăluit personalului de la recepția imobilului că a bătut-o pe soție până la moarte, potrivit datelor din anchetă.

Bărbatul ar fi avut probleme cu sănătatea mintală

Egal ar fi avut o criză cu efecte puternice asupra sănătăţii sale mentale şi în 1997, după ce a început să mestece un medicament psiho-stimulant pe bază de plante, cunoscut pentru a declanșa halucinații și paranoia. Starea s-a s-a îmbunătăţit ulterior renunţării la consumul stimulentului.

„În perioada de după detenție până la începerea procesului, el a suferit o perioadă de evaluare psihologică şi psihiatrică prelungită și atentă, timp în care a fost tratat pentru ceea ce este descris ca depresie reactivă, de înțeles în context. Nu au existat dovezi ale vreunei tulburări mentale majore care să fi stat la baza acestui fapt", a continuat doamna Hunter.

Într-o şedinţă de evaluare făcute de un medic, Egal a susținut că a început din nou „să audă voci în fiecare zi” și s-a îmbolnăvit de coronavirus înainte de a-şi ucide nevasta.

Dacă va fi găsit vinovat pentru ucidere cu premeditare, potrivit Daily Mail, după finalizarea procesului bărbatul şi-ar putea petrece următorii ani în închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un bărbat de 66 de ani, cu simptome de Covid, şi-a ucis soţia după ce l-a rugat să se mute pentru a se autoizola, în Londra