Antena Meniu Search
x

Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter a lovit Alaska

Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter a provocat panică în cel mai mare oraş al statului american Alaska. Mai multe clădiri au suferit avarii serioase, iar porţiuni din câteva şosele de lângă oraş s-au surpat.

Vezi și

Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter a provocat panică în cel mai mare oraş al statului american Alaska. Mai multe clădiri au suferit avarii serioase, iar porţiuni din câteva şosele de lângă oraş s-au surpat. Seismul a fost urmat de nenumărate replici dar, cel puţin până acum, nu s-au înregistrat victime. 

Fie că se aflau acasă, la serviciu sau în magazine, locuitorii din Anchorage s-au grăbit să se pună la adăpost în momentul seismului, cu epicentrul la doar 12 kilometri de oraş.

Clădirile s-au zguduit puternic, iar multe au fost grav avariate. Au izbucnit şi câteva incendii. Curentul electric s-a întrerupt, iar pe aeroport, toate cursele au fost suspendate.

După cinci minute, când localnicii îşi mai veniseră în fire, a urmat cea mai puternică replică, de magnitudine 5,7, care i-a scos din nou în stradă. Pe o insulă, la sud de Alaska, a fost emis şi un avertisment de tsunami, ridicat, însă, după scurtă vreme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pagubele sunt importante şi în afara oraşului. O întreagă secţiune de şosea a dispărut, pur şi simplu, din cauza alunecărilor de teren. O maşină a rămas blocată într-o groapă.

În oraş a fost instituită starea de urgenţă iar preşedintele Trump a promis, pe twitter, ajutor federal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter a lovit Alaska