Antena Meniu Search
x

Un director Lukoil a fost găsit mort în pivnița unui șaman. Omul de afaceri rus ar fi murit după un tratament cu venin de la broaște

Poliția rusă a deschis un dosar penal în legătură cu decesul omului de afaceri rus Alexander Subbotin. Fost director al companiei Lukoil a fost găsit mort, pe 8 mai, în pivnița unui șaman din Moscova, scrie agenția Tass.

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 11:57

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Anchetatorii vor efectua o examninare toxicologică pentru a stabili dacă există droguri în sângele lui Alexander Subbotin. 

“Potrivit proprietarului casei, cunoscut drept „șamanul Magua”, Subbotin a ajuns, sâmbătă, la locuința sa într-o stare severă de intoxicație cu alcool și droguri. Cadavrul omului de afaceri a fost găsit într-o încăpere în care s-ar organiza ritualuri voodoo jamaicane”, potrivit autorităților ruse. 

Moscow Times scrie că decesul lui Subbotin ar fi putut interveni în timpul unei „sesiuni antimahmureală” cu șamanul Magua și soția sa. Cei doi ar oferi clienților tratamente cu venin de la broaște otrăvitoare. Tratamentul prevede o incizie în piele pentru a introduce veninul, iar pacientul se va simți bine după ce vomită toxinele în urma ingerării substanței otrăvitoare.

Subbotin îl cunoștea pe Magua de multă vreme și îi folosea în mod regulat serviciile. Șamanul ar fi decis să nu cheme ambulanța, iar când a văzut că bărbatul se simte din ce în ce mai rău i-a administrat un medicament numit Corvalol. 

Pe acelaşi subiect

Alexander Subbotin este fratele lui Valery Subbotin, fost vicepreședinte al Lukoil. A lucrat în biroul central și a fost considerat unul dintre succesorii președintelui Vagit Alekperov.

Morți misterioase în rândul oligarhilor ruși

Moartea lui Subbotin este ultima dintr-un șir de decese misterioase în rândul oamenilor de afaceri ruși. Primul dintre ei, Leonid Shulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest a fost găsit mort pe 30 ianuarie în cabana sa de lângă Sankt Petersburg. Și Mikhail Watford, un miliardar rus de origine ucraineană, a fost găsit mort în aceleași condiții, în locuința sa din Anglia, pe 28 februarie. Un alt om de afaceri rus, Vasily Melnikov, a fost găsit decedat, alături de familia sa, la Nijni Novgorod, la sfârșitul lunii martie, potrivit ziarului rus Kommersant.

Tot în luna martie, Alexander Tiulakov, director în cadrul Gazprom, a fost găsit mort în acelaşi sat în care a murit şi Leonid Shulman, cu care era coleg. Pe 18 aprilie, era găsit decedat în apartamentul lui de 2,3 milioane de dolari din centrul Moscovei Vladislav Avaiev, fostul vicepreşedintele al Gazprombank. A doua zi şi la 3.000 de kilometri distanţă de Moscova, oligarhul Serghei Protosenia a fost găsit spânzurat cu halatul de baie în curtea vilei de pe Costa Brava, Spania. 

Pe 1 mai, Andrei Krukovski, directorul staţiunii de schi deţinute de gigantul energetic rus a murit, după ce a căzut de pe o stâncă, deşi era un alpinist experimentat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Un director Lukoil a fost găsit mort în pivnița unui șaman. Omul de afaceri rus ar fi murit după un tratament cu venin de la broaște