Antena Meniu Search
x

Un român din Marea Britanie condamnat la 27 de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Oamenii au murit asfixiaţi într-un container sigilat

Un român din Marea Britanie a primit o condamnare de 27 de ani de închisoare, fiind considerat principalul vinovat de un transport ilegal de migraţi, care s-a sfârşit tragic, cu moartea celor 39 de vietnamezi.

de Monica Palade

la 22.01.2021, 19:19

Un român din Marea Britanie condamnat la 27 de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Oamenii au murit asfixiaţi într-un container sigilat - Essex Police

Incidentul a avut loc în 2019, iar Gheorghe Nica, 43 de ani, este acuzat pentru omor din culpă și trafic de migranți.

Românul a primit cea mai grea condamnare. Alături de el au mai fost condamnaţi încă trei bărbaţi. Ronan Hughes, un transportator rutier de 41 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Alți doi șoferi, Eamonn Harrison, 24 de ani, care a încărcat containerul plin cu migranți vietnamezi pe un feribot din portul belgian Zeebrugge, a primit 18 ani de închisoare, iar Maurice Robinson, 26 de ani, a primit 13 ani şi patru luni de închisoare.

Containerul groazei

În luna octombrie 2019, oamenii legii din Marea Britanie făceau o descoperire şocantă. Într-un container sigilat au găsit 39 de cetățeni vietnamezi, care muriseră asfixiați pe ultima parte din lungul drum pe care-l străbătuseră pentru a ajunge în Occident, scrie BBC.

Printre cele 39 de cadavre găsite se aflau şi 8 femei și doi adolescenți de 15 ani. Un an mai târziu, magistrații i-au găsit vinovați pentru omucidere pe Gheorghe Nica și Eamonn Harrison.

Cine este Gheorghe Nica

Românul nu era la primul transport ilegal de migranți. Mecanic de meserie, bărbatul a organizat trei transporturi ilegale de migranți în octombrie 2019. Primele două nu au avut probleme, însă al treilea s-a sfârşit dramatic.

Pentru o viaţă mai bună, vietnamezii au plătit între 10.000 și 12.000 de lire sterline pentru a ajunge din Vestul Europei în Marea Britanie. În apărarea sa, românul a susţinut că el credea că în container se aflau țigări de contrabandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un român din Marea Britanie condamnat la 27 de închisoare pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi. Oamenii au murit asfixiaţi într-un container sigilat