Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai cruzi asasini din istoria Australiei s-a săturat de închisoare şi vrea să fie eliberat

Robin Reid, unul dintre cei mai cruzi asasini din istoria Australiei, a solicitat eliberarea din închisoare, după mai bine de 30 de ani petrecuţi în spatele gratiilor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.02.2021, 14:34

Unul dintre anchetatori este convins că asasinul din Australia poate ucide din nou
Asasinul din Australia a răpit, a torturat şi a ucis un adolescent de 13 ani - MSW Police/Australia via Daily Star
  • Asasinul din Australia a ajuns la 72 de ani.
  • Detectivul care a ajutat la prinderea asasinului din Australia este convins că acesta poate ucide din nou.

Robin Reid, ajuns acum la 72 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea, în urmă cu 39 de ani, a lui Peter Aston, un băiat de numai 13 ani.

Conform Daily Star, Robin Reid şi iubitul său din perioada respectivă, Paul Luckman, l-au răpit pe Peter Aston, l-au torturat şi l-au ucis într-un mod greu de imaginat.

Iniţial, Reid, ajutat de iubitul său, a încercat să-l îngroape de viu pe Aston. Cum însă băiatul încă mai respira, Reid a decis să-i toarne nisip pe gât astfel încât băiatul să moară asfixiat.

Asasinul din Australia a luat bucăţi din pielea victimei drept trofee

Înainte de a-l ucide pe Aston, Reid a tăiat bucăţi de piele din zona urechilor băiatului, bucăţi de piele pe care le-a păstrat drept trofee.

Întreaga situaţie a avut la bază dorinţa lui Robin Reid de a-şi îndeplini anumite fantezii greu de imaginat.

Pentru complicitate la crimă, Paul Luckman a fost condamnat la 17 ani de închisoare, perioadă de timp în care a început un tratament hormonal care să-i permită să facă schimbare de sex. De asemenea, el şi-a schimbat numele în Nicole Louise Pearce.

Robin Reid, asasinul din Australia, a petrecut peste 30 de ani după gratii. S-a săturat însă de perioada petrecută în închisoare şi speră să fie eliberat condiţionat, o decizie în acest sens urmând a fi luată săptămâna viitoare.

Ian Spiers, detectivul care a condus echipa ce a reuşit să-l captureze, la începutul anilor '80, pe Robin Reid este convins că o eventuală eliberare a acestuia nu i-ar oferi lui Reid decât posibilitatea de a comite noi crime.

Spiers, care este convins că Reid a mai ucis şi alţi adolescenţi, spune despre Reid că "în mod sigur o să ucidă din nou. Este cel mai pervers om pe care l-am cunoscut vreodată. Este un ucigaş în adevăratul sens al cuvântului. Ocupaţia lui este să răpească, să tortureze şi să ucidă".

Anchetatorii au ridicat un adevărat arsenal de la domiciliul asasinului din Australia

În noaptea în care l-au ucis pe Peter Aston, Robin Reid şi Paul Luckman au răpit un alt adolescent, Terry Ryan, coleg de şcoală cu Peter Aston. Terry Ryan a fost legat, agresat şi bătut cu sălbăticie. Robin Reid şi Paul Luckman au încercat să-l convingă pe Terry Ryan să participe la atacul asupra lui Peter Aston, sub îndemnul că sunt trimişii Diavolului pe pământ. A reuşit să scape printr-un miracol, dar nu şi-a mai revenit de atunci, iar eliberarea lui Paul Luckman din urmă cu mai mulţi ani l-a făcut să se teamă din nou pentru viaţa sa şi a rudelor sale. 

În momentul în care l-au ridicat pe Robin Reid, la începutul anilor '80, oamenii detectivului Ian Spiers au descoperit la casa acestuia cărţi despre satanism, masochism şi violenţă, dar şi multe arme albe precum peste 50 de cuţite şi săbii, dar şi mai multe perechi de cătuşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai cruzi asasini din istoria Australiei s-a săturat de închisoare şi vrea să fie eliberat