Antena Meniu Search
x

Ursuleţul koala salvat din incendiul din Australia s-a recuperat şi a primit un nume nou

Ursuleţul koala salvat din incendiu în urmă cu câteva zile, de un şofer de camion, a trecut cu bine peste momentele dificile şi între timp a primit şi un nume nou.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.01.2020, 00:59

Ursuleţul koala a trecut cu bine peste momentele dificile
Ursuleţul koala a fost salvat de un şofer de camion - Sydney Morning Herald

Ursuleţul koala salvat din incendiu în urmă cu câteva zile, de un şofer de camion, a trecut cu bine peste momentele dificile şi între timp a primit şi un nume nou.

Ursuleţul a fost predat specialiştilor de la un centru de specialitate şi a primit tratament, inclusiv medicamente şi prin sistem intravenos.

Cum a fost numit ursuleţul koala

Conform Sydney Morning Herald, Howard Ralph, veterinarul care a avut grijă de ursuleţ, a precizat că animalul, care are mai puţin de un an, se afla în stare gravă, dar a trecut cu bine peste momentele dificile şi are şanse mari să se recupereze total.

Între timp, angajaţii centrului au decis să-i acorde şi un nou nume ursuleţului. Iniţial, acesta a fost numit "micul fumegând".

Acum, ursuleţului i se spune Sunshine (n.r. - rază de soare), pe motiv că salvarea sa reprezintă o rază de soare pentru o naţie aflată într-o perioadă critică.

Veterinarul Howard Ralph speră ca australienii să poată salva cât mai multe animale din calea flăcărilor şi recomandă ca toţi cei implicaţi să acţioneze precum şoferul de camion care l-a salvat pe Sunshine, respectiv să ofere apă animalelor, pe loc, iar apoi să le transporte de urgenţă la centrele de specialitate.

Situaţia în Australia rămâne în continuare critică în condiţiile în care se estimează că ar putea fi distruse toate pădurile din New South Wales, stat cu o suprafaţă de aproape patru ori mai mare decât cea a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ursuleţul koala salvat din incendiul din Australia s-a recuperat şi a primit un nume nou