Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Val de proteste anti-război în marile orașe ale lumii. Președintele Zelenski s-a adresat oamenilor strânși la Florența, oraş înfrăţit cu Kievul

Proteste faţă de invazia Rusiei în Ucraina au avut loc ieri în mai multe oraşe ale lumii. 20 de mii de oameni au manifestat la Florenţa, oraş înfrăţit cu Kievul. Preşedintele Zelenski şi primarul Kievului au trimis mesaje video, iar la tribună au urcat oameni politici italieni şi din alte ţări.

de Redactia Observator

la 13.03.2022 , 20:29

La Varşovia, ambasadorul Ucrainei a mulţumit participanţilor pentru buna primire a refugiaţilor în Polonia. Sute de oameni au manifestat şi în capitala Israelului.

Iar la Londra s-a protestat, între altele, la domiciliul presupusei fiice nelegitime a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. Chiar şi în Rusia, în ciuda represiunii, apar noi gesturi de protest. La Nizhny Novgorod, o tânără a fost arestată deşi nu arbora nicio lozincă, ci doar o foaie goală de hârtie, al cărei înţeles era clar pentru toată lumea.

Război Rusia - Ucraina, ziua 18

Vezi și

Kievul va cădea în mâinile rușilor doar dacă este complet distrus, spune președintele Volodimir Zelenski, în timp ce Moscova avertizează că transporturile de arme din vest către Ucraina ar putea fi atacate. Sirenele de alarmă aeriană au sunat din nou, în zorii zilei, în aproape toate oraşele importante ale Ucrainei. Situația din Harkov, Sumî, Nikolaev și Donbass rămâne cea mai dificilă. Forțele lui Vladimir Putin au asediat Mariupol și îl distrug din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Între timp, SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii lor au anunţat un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei. Într-o nouă convorbire telefonică, liderii Franţei şi Germaniei au încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să ordone încetarea focului, dar tentativa lor a eșuat.

În schimb, o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare, anunţă consilierul lui Zelenski.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Val de proteste anti-război în marile orașe ale lumii. Președintele Zelenski s-a adresat oamenilor strânși la Florența, oraş înfrăţit cu Kievul