Antena Meniu Search
x

VIDEO ŞOCANT! Cruzime fără margini! De unde vine mozzarella de bivoliţă premium

Imaginile vă pot afecta emoţional! O investigaţie care a durat doi ani scoate la iveală cruzimea fără margini din fermele de bivoli din Italia.

 Imaginile vă pot afecta emoţional! O investigaţie care a durat doi ani scoate la iveală cruzimea fără margini din fermele de bivoli din Italia. Organizaţia internaţională de protecţie a animalelor VIER PFOTEN a realizat un clip cu scenele tulburătoare la care au fost martori.

Reprezentanţii organizaţiei arată modul şocant în care bivolii sunt expuși cruzimilor imediat după ce văd lumina zilei. ”Am demarat operațiunea <cruzime în stil italian> în regiunea Campania, unde se află cele mai multe ferme de bivoli. Până săptămâna trecută, am vizitat zeci de ferme mari sau mici. Cruzimea <premium> pe care o expunem astăzi este, din păcate, o practică la ordinea zilei”, declară Gabriel Păun, director de campanii internaționale la VIER PFOTEN.

Carnea de bivol nu se consumă în general. Aşa că animalel sunt folosite exclusiv pentru producția de lapte. Astfel, după naştere doar bivoliţele au dreptul la viaţă. Ce-i drept una de chin, în timp ce bivolii au parte de o moarte în chinuri. Sunt fie lăsaţi să moară de foame şi sete, fie înecați în bazinul de excremente sau sunt ucişi cu ciocanul.

Bivoliţele şi bivolii adulți crescuți pentru reproducere sau lapte sunt la rândul lor supuși cruzimilor pe parcursul întregii vieți. Aceste animale au nevoi specifice speciei, însă, potrivit investigației VIER PFOTEN, acestea sunt rar sau niciodată respectate.

Majoritatea fermelor investigate sunt supraaglomerate și nu asigură bivolilor acces la pășunat în aer liber. În cele mai multe cazuri, bivolii trăiesc toată viața pe un strat gros de excremente. Unele animale au răni deschise și netratate, iar multe dintre ele nu se mai pot deplasa din cauza copitelor crescute şi neîngrijite.

Atunci când animalele mor, carcasele sunt lăsate să zacă și până la o săptămână în staul, iar animalele vii sunt obligate să le vadă și să le simtă mirosul. Această practică este inacceptabilă nu numai din perspectiva bunăstării, ci și a răspândirii bolilor. Mozzarella de bivoliță poate fi găsită în majoritatea lanțurilor de supermarketuri din Europa, la categoria premium, la un preț de obicei dublu decât mozzarella de vacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO ŞOCANT! Cruzime fără margini! De unde vine mozzarella de bivoliţă premium