Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin acuză că americanii fură petrol din Siria și îi jefuiesc resursele naturale

La finalul summitului din Iran, în timp ce răspundea la întrebările jurnaliștilor, Vladimir Putin a sugerat că americanii fură petrol din Siria, potrivit declarațiilor postate pe siteul Kremlinului

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 13:28

Vladimir Putin acuză că americanii fură petrol din Siria și îi jefuiesc resursele naturale
Vladimir Putin acuză că americanii fură petrol din Siria și îi jefuiesc resursele naturale - Getty Images

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Seyyed Ali Khamenei, i-a spus lui Vladimir Putin în cadrul întâlnirii de marți că americanii ar trebui să fie forțați să părăsească partea de est a fluviului Eufrat din Siria, potrivit agenției IRNA. Khamenei a declarat Iranul s-a opus întotdeauna intervenției militare în Siria și că partea de est a râului Eufrat, bogată în petrol, este ocupată de americani care trebuie forțați să părăsească regiunea. 

La finalul summitului, Putin a vorbit despre problema siriană și i-a acuzat pe americani că exportă petrol ilegal din Siria și că încurajează separatismul în anumite regiuni din țară.

"Există unele dezacorduri cu privire la ceea ce se întâmplă în Trans-Eufrat. Aici avem și poziții comune legate de faptul că trupele americane trebuie să părăsească mai întâi acest teritoriu și să înceteze să jefuiască statul sirian, poporul sirian și să exporte ilegal petrol de acolo. Dar există diferențe în ceea ce privește modul de organizare și stabilizare a situației din regiune. După cum se știe, acolo convoaiele de observație ruso-turce lucrează în comun.

Dar, în opinia noastră, pentru a asigura o situație stabilă pe termen lung acolo, este necesar să se transfere întreg acest teritoriu sub controlul autorităților oficiale din Damasc, sub controlul forțelor armate ale Republicii Arabe Siriene, și atunci va fi posibil să se poarte un dialog cu cei responsabili de acest lucru, în acest caz cu autoritățile siriene. În opinia mea, acest lucru va stabiliza serios situația de acolo.

Pe acelaşi subiect

Dar, munca continuă. Am vorbit deja despre asta de multe ori, vreau să subliniez încă o dată că munca depusă de Rusia, Turcia, Iran, este o muncă comună, să căutăm şi găsim compromisuri. Asta a dus la faptul că peste 90 la sută din teritoriul Siriei este controlat astăzi autoritățile oficiale, iar coloana vertebrală a terorismului internațional a fost ruptă acolo. Acesta este un rezultat excelent al acestei munci comune" a declarat Putin.

”Sancțiunile care au fost impuse Siriei și poporului sirian au dus la rezultate deplorabile, aproape 90% din cetățeni trăiesc acum sub pragul sărăciei", a mai spus Putin. Liderul de la Kremlin a criticat ”politica distructivă a statelor occidentale conduse de SUA” care încurajează separatismul în anumite regiuni ale Siriei și ”îi jefuiesc resursele naturale pentru a ajunge în cele din urmă la a dezmembra statul sirian”.

Declarațiile lui Putin vin în contextul în care Statele Unite și Uniunea Europeană au acuzat în repetate rânduri Rusia că fură cereale din Ucraina și că Vladimir Putin este de vină pentru criza alimentară mondială și creșterea prețurilor la energie care au accelerat inflația globală, prin declaranșare unui război ilegal și neprovocat în Ucraina

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin acuză că americanii fură petrol din Siria și îi jefuiesc resursele naturale