Antena Meniu Search
x

Primele imagini din satelit cu norul de metan scurs de la Nord Stream

La doar câteva zile de la exploziile care au pus în pericol integritatea conductelor Nord Stream 1 și 2, observațiile din satelit au început să arate impactul pe care scurgerile de metan îl au asupra zonelor afectate. Analizele făcute de oamenii de știință indică o situație îngrijorătoare, notează Bloomberg.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 13:36

Emisiile de gaze de la avariile de pe conductele Nord Stream
Primele imagini din satelit cu norul de metan scurs de la Nord Stream. Experții sunt îngrijorați - Twitter

Observatorul Internațional al emisiilor de metan al Națiunilor Unite a declarat pe Twitter că analiza efectuată cu cercetători de la Universitatea Politehnică din Valencia a detectat emisii de metan de la gazoductele Nord Stream, care sunt substanțial mai mari decât cele identificate în cazul unui incident din Golful Mexic care a avut loc anul trecut. În acel incident au fost eliberat 40.000 de tone de metan, eliberând echivalentul a 3% din emisiile anuale de petrol și gaze ale Mexicului, asta în decursul a 17 de zile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cercetătorii nu au calculat încă dimensiunea scurgerilor de metan din Nord Stream. Ei au spus într-un tweet că raza vizuală a gazului pierdut s-a micșorat de la 700 metri lățime la 520 metri în decursul a trei zile.

Scurgerile de metan, un pericol pentru climă

Oficialii au identificat patru scurgeri pe cele două conducte Nord Stream care traversează Marea Baltică pentru a livra gaze naturale din Rusia către Europa. Mai multe guverne au susținut că exploziile au fost acte deliberate de sabotaj. Rusia a redus cantitatea de gaz pe care o trimite celor mai multe state europene ca represalii pentru sancțiunile impuse după invazia Ucrainei.

Metanul, cea mai mare componentă a gazelor naturale care sunt transportate prin cele două conducte, este un gaz cu efect de seră puternic, cu un potențial de încălzire pe termen scurt de 80 ori mai mare decât cel al dioxidului de carbon. Danemarca a estimat că țevile se vor goli până duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Primele imagini din satelit cu norul de metan scurs de la Nord Stream