Antena Meniu Search
x

Urgență națională. Vremea rea face ravagii in Marea Britanie

După furtuna violentă de vineri, care a obligat sute de oameni să se refugieze în adăposturi, se anunţă alte 48 de ore de vânt puternic şi ploi abundente.

Vezi și

Vremea începutului de an nu a mai fost atât de aspră de două decenii, potrivit presei britanice. Cel puţin doi oameni şi-au pierdut viaţa iar cheiurile de la ţărmul mării au fost devastate de valuri puternice.

Multe locuinţe aflate sub ameninţarea apelor,  au fost evacuate.

Două sate sunt complet izolate în urma inundaţiilor. Preşedinta comisiei parlamentare pentru mediu descrie situaţia ca o "urgenţă naţională". Iar lucrurile nu vor reveni prea curând la normal, deoarece săptămâna viitoare se aşteaptă noi ploi torenţiale, cu rafale de vânt de peste 110 kilometri pe oră.

În oraşele inundate din nord-vestul Franţei, localnicii încep să-şi piardă răbdarea, după ce apele s-au retras de câteva ori dar apoi au crescut din nou.

Iar previziunile meteo nu sunt optimiste: astăzi, precipitaţiile vor fi şi mai abundente iar o ameliorare nu este de aşteptat decât spre mijlocul săptămânii.

Chiar dacă începe retragerea apelor, ea este secvenţială. Adică, pe parcurs, apa mai şi urcă.

Din acest motiv nu putem iniţia operaţiunile de revenire la normal chiar de acum.

Furtuna de vineri nu a ocolit nici Belgia. Stadionul de fotbal din Mechelen a rămas fără acoperiş în urma unei tornade, iar pagubele sunt evaluate la peste 500.000 de euro.

Vântul a doborât, de asemenea, copaci şi stâlpi ai reţelelor electrice şi a avariat multe alte clădiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Urgență națională. Vremea rea face ravagii in Marea Britanie