Antena Meniu Search
x

Zeci de porumbei de curse vor fi eliberaţi drept omagiu în ziua înmormântării prințului Philip, în mai multe oraşe din Marea Britanie

Porumbeii de curse vor fi eliberați din crescătoriile reginei din Sandringham și de la Windsor în ziua înmormântării ducelui de Edinburgh.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.04.2021, 15:50

Porumbeii de curse vor fi eliberați din crescătoriile reginei
Zeci de porumbei de curse vor fi eliberaţi drept omagiu în ziua înmormântării prințului Philip - Profimedia Images
  • Zeci de porumbei de curse vor fi eliberaţi drept omagiu în ziua înmormântării prințului Philip
  • Ducele de Edinburgh era un mare iubitor al acestui sport

Ducele de Edinburgh, un fan al acestui sport, a murit pe 9 aprilie. O înmormântare discretă va avea loc la Capela St. George, Windsor, pe data de 17 aprilie.

Păsările vor fi eliberate din crescătoriile reginei din Sandringham și de la Windsor în ziua înmormântării, cu Royal Pigeon Racing Association (RPRA) care urmărește să aibă zece porumbei - unul pentru fiecare deceniu din viața prințului - eliberat în Marea Britanie, în jurul prânzului, a raportat The Times.

Pasiunea pentru porumbei are o însemnătate istorică

Familia regală a fost asociată cu cursele de porumbei încă din 1886, când regele Leopold al II-lea al belgilor le-a înzestrat un exemplar pentru moșia Sandringham. În prezent, există 170 de păsări în podul regal al reginei din satul Wolferton din Norfolk, la o milă distanță de Sandringham.

Pe acelaşi subiect

O sursă a dezvăluit că 28 de orașe s-au înscris deja pentru a elibera porumbei în primele 48 de ore de la lansarea unui apel. El speră că mai multe se vor alătura înainte de înmormântare, adică peste două zile, conform Daily Mail

Cel care are vedere mersul lucrurilor în mansarda regală, Peter Farrow, a afirmat anterior că de fiecare dată când un porumbel regal câștigă o cursă, are plăcerea de a o informa direct pe regină. Regina a fost entuziasmată de cursele de porumbei de-a lungul domniei sale, iar păsările ei au numere, nu nume, deși fiecare inel al picioarelor este marcat special cu însemnele ER.

Înainte de izbucnirea gripei aviare, porumbeii regali au concurat regulat în timpul sezonului de curse din aprilie până în septembrie și au câștigat competiții naționale și regionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zeci de porumbei de curse vor fi eliberaţi drept omagiu în ziua înmormântării prințului Philip, în mai multe oraşe din Marea Britanie