Antena Meniu Search
x

Zelenski recunoaşte că situaţia este "extrem de dificilă" în mai multe puncte ale frontului: Profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei

Război în Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut luni că armata ucraineană se confruntă cu o situaţie "extrem de dificilă" în faţa forţelor ruseşti care, în opinia sa, profită de întârzierile occidentalilor în furnizarea ajutorului lor militar, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 08:21

Zelenski recunoaşte că situaţia este "extrem de dificilă" în mai multe puncte ale frontului: Profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei
Zelenski recunoaşte că situaţia este "extrem de dificilă" în mai multe puncte ale frontului: Profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei - Facebook

"Situaţia este extrem de dificilă în mai multe puncte de pe linia frontului, unde trupele ruseşti au concentrat rezerve maxime. Acestea profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei", a spus Zelenski în mesajul său zilnic, adăugând că ţara sa nu are artilerie şi are nevoie de apărare antiaeriană pentru prima linie a frontului la fel de mult ca şi de arme cu rază mai lungă de acţiune.

Armata ucraineană a raportat luni tiruri intense din partea trupelor ruse în apropiere de Robotîne, un sat din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, localitate asupra căreia trupele ucrainene au preluat controlul în contraofensiva din vara trecută. 

Canalul de Telegram "DeepState", apropiat armatei ucrainene, a anunţat duminică seară că trupele ruse au reuşit au străpungă apărarea ucraineană la Verbove, localitate situată la câţiva kilometri est de Robotine. Potrivit blogului militar rus Rîbar, trupele ruse ar fi pătruns în partea de sud a localităţii Robotine.

Această localitate a fost recuperată de armata ucraineană în luna august, acţiune prezentată atunci de Kiev ca un succes major al contraofensivei ucrainene care în cele din urmă s-a încheiat fără câştiguri teritoriale majore.

Noile acţiuni ofensive ruse pe frontul din sudul Ucrainei au început în weekend, în timp ce trupele ruse preluau controlul asupra oraşului Avdiivka, la circa 150 de kilometri nord-est de Robotine, după patru luni de asediu asupra oraşului.

În sectorul de front Avdiivka, "ruşii se regrupează, şi-au atins obiectivele tactice" şi "transferă probabil unităţi (de la Avdiivka) spre alte sectoare" ale frontului, a mai menţionat purtătorul de cuvânt militar ucrainean Dmitro Lihovii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski recunoaşte că situaţia este "extrem de dificilă" în mai multe puncte ale frontului: Profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei