Antena Meniu Search
x

Jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit deja prima doză de vaccin anti-COVID

Marea Britanie anunţă că jumătate din populaţia adultă a primit prima doză de vaccin anti-Covid-19, conform ministrului sănătăţii Matt Hancock.

de Redactia Observator

la 20.03.2021, 15:59

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Ieri am vaccinat mai multe persoane ca în nici o altă zi", a scris Matt Hancock pe Twitter. "Sunt bucuros să spun că am vaccinat JUMĂTATE din populaţia adultă din UK. Vaccinarea este o poveste naţională de succes şi singura cale de a scăpa de pandemie. Când eşti sunat, fă vaccinul", a mai spus el.

Anunțul vine după ce state din întreaga Europă au impus restricții mai dure pe fondul unei creșteri a cazurilor Covid-19, oamenii de știință din Marea Britanie avertizând că în această vară va fi „extrem de puțin probabil” ca vacanțele să fie făcute peste hotare, scrie BBC.

Medicul Mike Tildesley, unul din consilierii din Guvernul Johnson, a declarat că există pericolul ca noile variante ale coronavirusului să pună în pericol programul de vaccinare, mai târziu, în cursul anului.

Europa trebuie să accelereze urgent campaniile de vaccinare

Pe acelaşi subiect

Împreună cu lucrătorii din domeniul sănătății, Spania, Franța și Italia au acordat prioritate vaccinării rezidenților caselor de bătrâni, de departe populația cea mai afectată din creșterea primăverii. Aceștia reprezintă aproape o treime din morți în primul val al Italiei și o treime din numărul pandemic al Franței de aproape 91.100.

În Franța, infecțiile cu COVID-19 și decesele din casele de îngrijire au scăzut în mod constant, pe măsură ce numărul vaccinărilor a crescut, 85% dintre aceștia primind cel puțin un vaccin. Semnele timpurii indică faptul că proporția pacienților din terapie intensivă cu vârsta de 75 de ani și peste a început să scadă și din februarie, aproape jumătate din această grupă de vârstă fiind vaccinată cel puțin parțial.

Spania a înregistrat o scădere imensă a infecțiilor și deceselor în casele de îngrijire, după prima fază a programului său de vaccinare, cu o scădere semnificativă a deceselor.

În Italia, unde vaccinările rezidenților căminelor de bătrâni au început în ianuarie, comparativ cu jumătatea lunii februarie pentru alți vârstnici, ratele mai mici de infecție în căminele de bătrâni au fost declarate "un succes timpuriu".

Odată cu creșterea ratei de infecție a Italiei pentru a șaptea săptămână consecutivă, propulsată de răspândirea tulpinii britanice, peste 2,5 milioane de italieni peste 80 de ani își așteaptă vaccinurile. Totuşi, mulți încă nu au nicio indicație când ar putea să le obțină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit deja prima doză de vaccin anti-COVID