Antena Meniu Search
x

Pentagonul începe vaccinarea militarilor americani. Operaţiune uriaşă de imunizare în SUA

Pentagonul a anunţat, miercuri, primele sale măsuri de distribuire şi administrare a vaccinului pentru noul coronavirus al Pfizer, a peste 2 milioane de militari activi, rezervişti şi angajaţi civili din sectorul apărării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.12.2020, 07:35

Pentagonul începe vaccinarea militarilor americani. Operaţiune uriaşă de imunizare în SUA - U.S. Air National Guard / Senior Master Sgt. Vincent De Groot
  • Pentagonul va oferi vaccinul la trei baze militare din Statele Unite şi la trei din străinătate.
  • Vaccinul necesită o administrare în două doze, pentru a asigura cel mai înalt nivel de protecţie împotriva Covid-19

Primele măsuri includ livrarea a 44.000 de doze săptămâna viitoare, relatează CNBC.

Imunizarea tuturor acestor angajaţi va fi o sarcină logistică uriaşă, care se va concentra pentru început pe populaţiile prioritare din 16 locaţii.

În prima etapă a unei operaţiuni care se va desfăşura în trei etape, Pentagonul va oferi vaccinul la trei baze militare din Statele Unite şi la trei din străinătate, pentru lucrători din sectorul sănătăţii, serviciile de urgenţă, personalul pentru siguranţă publică şi membri ai unor servicii selectate şi dependenţi ai acestora, potrivit news.ro.

Vaccinul necesită o administrare în două doze, pentru a asigura cel mai înalt nivel de protecţie împotriva Covid-19, a doua doză mai mare urmând să fie administrată o lună mai târziu.

SUA, ultimele pregătiri pentru începerea procesului de vaccinare

Statele Unite ale Americii, ţara cea mai afectată de pandemie, face ultimele pregătiri pentru începerea procesului de vaccinare. Chiar astăzi ar putea autoriza serul produs de Pfizer. 

Ultimele analize ale vaccinului Pfizer arată rezultate încurajatoare. La doar 10 zile de la administrarea primei doze, corpul ar produce anticorpi puternici faţă de COVID-19. 

Donald Trump, preşedinte SUA: Ne mai despart doar câteva zile până când vaccinul va fi autorizat de Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente, iar apoi vom începe imediat distribuirea în masă.

Donald Trump şi-a atribuit succesul programului şi a semnat un ordin executiv prin care companiile Pfizer şi Moderna sunt obligate să prioriteze distribuţia în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Pentagonul începe vaccinarea militarilor americani. Operaţiune uriaşă de imunizare în SUA