Antena Meniu Search
x

ADORABIL! Aceasta este cea mai mică maimuţă din lume

Cea mai mică maimuță din lume cântărește, în medie, 15 grame la naștere, 120 de grame la maturitate și măsoară în jur de 135 mm, exceptând coada

Cea mai mică maimuță din lume cântărește, în medie, 15 grame la naștere, 120 de grame la maturitate și măsoară în jur de 135 mm, exceptând coada

Se numește marmoseta pigmeu, denumirea științifică fiind Callithrix pygmaea. Poate fi găsită în pădurile tropicale din partea vestică a bazinului amazonian, în America de Sud. Trăiește în grupuri de 6-8 indivizi, de obicei toți fiind membri ai aceleiași familii, doi adulți și puii lor. De cele mai multe ori, femela naște doi gemeni de două ori pe an. Atinge maturitatea sexuală la vârsta de un an și jumătate.

Între ele, marmosetele pigmeu comunică prin semnale vocale, chimice și vizuale. Strigătul lor de ostilitate nu este perceput de auzul omenesc.

Blana acestor maimuțe prezintă o combinație de culori, în special galben, maro și verde, ajutându-le să se camufleze. Sunt animale diurne și dorm pe pături de frunze sau în scorburi. Marmoseta pigmeu își poate roti capul 180 de grade.

Conform Guinness Book 2015, este capabilă să facă salturi, între crengi, de până la 5 metri.

Citeşte şi RECORD! Ei sunt cei mai bătrâni miri din lume

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » ADORABIL! Aceasta este cea mai mică maimuţă din lume