Antena Meniu Search
x

Ai făcut-o greşit până acum! Cum trebuie, de fapt, să spălăm hainele

Când ştim că am pus cantitatea corectă de detergent? Sau cum dezinfectăm corect cuva? Iată câteva greşeli frecvente la spălarea rufelor

Când ştim că am pus cantitatea corectă de detergent? Sau cum dezinfectăm corect cuva? Iată câteva greşeli frecvente la spălarea rufelor

1. Maşina de spălat nu trebuie umplută până la refuz cu haine, altfel cuva se va balansa violent la fiecare utilizare, iar asta va face să se uzeze sau să se strice mult mai repede. De asemenea, hainele trebuie distribuite cât mai uniform în interiorul cuvei, nu înghesuite într-o parte sau alta.

2. Este necesar ca maşina să fie aşezată pe o suprafaţă cât mai plană. Atunci când maşina se zdruncină excesiv, mai ales când ajunge la ciclul de storacere, animite piese sau părţi se vor defecta sau se vor uza mai repede decât este cazul.

3. De asemenea, mulţi oameni cred că produsele de curăţarea sunt deajuns pentru a obţine haine curate, dar asta nu se traduce mereu şi în haine igienizate. Tendinţa de a reduce temperaturile şi de a folosi detergenţi mult prea gentili afectează eficacitatea procesului de curăţare în ceea ce priveşte exterminarea bacteriilor de pe hainele contaminate. Tocmai pentru a steriliza maşina, trebuie să o lăsăm măcar o dată pe lună să spele la 90°C, fără haine.

4. Lenjeria de pat şi lenjeria intimă, dar şi şosetele, trebuie spălate separat de bluze, tricouri şi prosoape de bucătărie, mai ales dacă folosiţi temperaturile mici.

5. Nu închideţi uşa maşinii imediat după ce aţi terminat de spălat, permiteţi aerului să intre şi să reducă numărul bacteriilor, prin uscarea interiorului.

6. Detergentul de rufe ar trebui folosit în cantitate foarte mică, doar o lingură la o spălare, spun experţii. Folosirea în exces va duce la formarea unei pelicule peste ţesătură, care va împiedica rufele să fie bine spălate. De aceea, cel mai bine este să avem un recipient special pentru dozare, cu care să măsurăm cantitatea de detergent care trebuie pusă în maşina de spălat.

CITEŞTE ŞI Distruge acarienii și ține microbii departe de lenjerie și prosoape! Cel mai eficient ÎNLOCUITOR de balsam de rufe

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Ai făcut-o greşit până acum! Cum trebuie, de fapt, să spălăm hainele