Antena Meniu Search
x

Video Brad de Crăciun de 6 metri, iluminat "la pedală" de trecători. Soluţie de criză la Budapesta: "Un compromis excelent"

O bicicletă pedalată de trecători alimentează o instalaţie de lumini sub forma unui brad de Crăciun în Budapesta. Este o iniţiativă a edilului local de a utiliza tehnologie sustenabilă pentru a celebra perioada sărbătorilor de iarnă şi, în acelaşi timp, pentru a reduce costurile crescute ale energiei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.11.2022, 15:30

Soluţii pentru un Crăciun luminos, chiar şi în plină criză energetică
Soluţii pentru un Crăciun luminos, chiar şi în plină criză energetică - Captură video Facebook

Bradul devine complet iluminat doar când o persoană pedalează foarte intens, ceea ce încurajează familiile cu copii să se oprească şi să facă o încercare. Bicicleta încarcă de asemenea o baterie care, alături de panouri solare, aprinde restul luminiţelor instalate de jur împrejurul acestei pieţe din Budapesta. ''Pe de-o parte, facem mişcare pe vremea asta rece. Pe de altă parte, experimentăm de cât pedalat este nevoie pentru a aprinde o instalaţie de Crăciun cu înălţimea de şase metri'', a spus Gergely Orsi, primarul districtului al doilea din Budapesta. ''Pentru noi, este un exemplu că sustenabilitatea reprezintă viitorul'', a mai spus el.

Soluţii pentru un Crăciun luminos, chiar şi în plină criză energetică

Municipalitatea pe care o conduce a decis să renunţe anul acesta la majoritatea instalaţiilor luminoase de Crăciun din cauza crizei energetice''În fiecare an, piaţa aceasta este frumos decorată. Am fi fost trişti dacă nu le-am fi avut anul acesta, dar cred că este un compromis excelent'', a spus Nora, o rezidentă locală, după ce a pedalat bicicleta sub privirile fiului ei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Brad de Crăciun de 6 metri, iluminat "la pedală" de trecători. Soluţie de criză la Budapesta: "Un compromis excelent"