Antena Meniu Search
x

Capcana din frigider! Alimentele „sănătoase” ce nu ar trebui consumate

Nutriționiștii atrag atenția asupra unor alimente aparent sănătoase dar care, în realitate, nu aduc niciun beneficiu, ci dimpotrivă

Nutriționiștii atrag atenția asupra unor alimente aparent sănătoase dar care, în realitate, nu aduc niciun beneficiu, ci dimpotrivă

A mânca sănătos este cu mult mai dificil decât pare: producătorii de alimente fac orice pentru a ne convinge să mâncăm produse ce nu aduc niciun beneficiu corpului nostru.

O serie de expresii ca „cu conţinut scăzut de grăsimi”, „bogat în fibre”, „natural”  și altele sunt utilizate pentru a induce consumatorul în eroare.

În astfel de situații este recomandată citirea citirea cu atenţie a listei de ingrediente dar și evitarea unor alimente al căror mod de inscripţionare şi promovare generează frecvent confuzii în mintea consumatorilor.

Iată câteva alimente care aparent benefice, sunt dăunătoare:

1. Untul de arahide cu conţinut scăzut de grăsimi

Grăsimea din untul de arahide este, de fapt, cea mai sănătoasă dintre componentele sale, aşa că îndepărtarea ei nu este un avantaj. Astfel de grăsimi sunt benefice pentru sănătatea inimii.

2. Energizantele şi băuturile pentru sportivi

Băuturile energizante conțin o cantitate mare de zahăr dar și substanţe stimulante, ce pot fi nocive, mai ales pentru persoanele care au unele probleme medicale, precum tensiune arterială ridicată.

3. Batoanele energizante

Promovate drept sănătoase şi recomandate în diverse diete, multe dintre acestea sunt, în realitate, adevărate “bombe calorice”, conţinând cantităţi mari de zaharuri.

4. Alimentele “multicereale”

Mulţi consumatori cred, în mod greşit, că multicereale ar însemna cereale integrale. În acest caz, e importantă distincţia între multicereale şi cereale integrale, dat fiind că cerealele integrale au fost asociate cu o incidenţă mai mică a diabetului, a bolilor de inimă, a cancerelor şi a obezităţii.

5. Chipsurile neprăjite

Oamenii nu ar trebui să se lase păcăliți de ambalajele care prezintă chipsurile ca fiind “cu conţinut redus de grăsimi”, “coapte, nu prăjite”, sau “fără gluten”. Abuzul de amidon şi făină albă rafinată crește riscul de apariţie a bolilor de inimă, a cancerelor și a diabetului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Inedit » Capcana din frigider! Alimentele „sănătoase” ce nu ar trebui consumate