Antena Meniu Search
x

Mănânci ZILNIC asta, fără să ştii un amănunt care îţi pune viaţa în pericol! Alimentul care îţi DISTRUGE ORGANISMUL

Carnea este considerat un aliment sănătos, însă nu consumată în exces! Iată la ce riscuri de expui

Carnea este considerat un aliment sănătos, însă nu consumată în exces! Iată la ce riscuri de expui

De exemplu, excesul de carne creşte riscul de apariţie a afecţiunilor renale, litiazei în special , creşte nivelul trigliceridelor şi colesterolului sangvin şi deci a dislipidemiilor care favorizează apariţia afecţiunilor cardiovasculare, precum infarctul miocardic. Cu toate acestea medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să consumăm săptămânal carne de peşte, pui sau curcan, ocazional porc, vită sau oaie şi foarte rar mezeluri.

Carnea nu trebuie să lipsească dintr-o dietă corectă, deoarece este principala sursă de proteine de calitatea I, conţine toţi aminoacizii esenţiali, vitaminele B şi D, minerale (fier, zinc, seleniu, crom, cupru) şi grăsimi.

Aportul zilnic de carne nu ar trebui să depăşească două porţii, iar săptămânal de maxim trei sau cinci ori. Porţia corectă: 150-200 g peşte sau 150 g carne roşie sau o jumătate de piept de pui sau 1 pulpă sau 30 g mezeluri crude sau semicrude (parizer, salam) sau 50 g mezeluri uscate.

Deoarece grăsimile din carne sunt săturate (conţin colesterol) acestea trebuie limitate şi nu eliminate din alimentaţie. Carnea de pui şi de curcan are cel mai mic procent de lipide săturate, spre deosebire de carnea roşie, în special vită şi oaie care au un grad maxim de saturare.

De aceea se restricţionează în consumul persoanelor cu dislipidemii, supraponderale, hipertensive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Mănânci ZILNIC asta, fără să ştii un amănunt care îţi pune viaţa în pericol! Alimentul care îţi DISTRUGE ORGANISMUL