Antena Meniu Search
x

Video Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmosferă magică"

Moda caselor împodobite se extinde, iar cădirile istorice din centrul Capitalei arată acum ca cele din Londra sau Paris. Împodobite cu mii de lumini, globuri şi brazi, casele decorate fură toate privirile trecătorilor. Costul e pe măsură, câteva mii de euro. Dar bucuria, spun proprietarii, e nepreţuită.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.12.2023, 20:31

Vezi și

Casele din Bucureşti au început să arate ca cele din filmele americane de Crăciun. "E foarte frumos decorată. Foarte bogat decorată. Veiozele astea sunt tare drăguţe, seamănă cu cele din Beauty and the Beast", crede un trecător.

Clădiri împodobite ca-n filmele americane de Crăciun

La casa Miţei Biciclista oamenii au rămas cu gura căscată. Mai mulţi artişti lituanieni au lucrat mai bine de o săptămână la decoraţiuni şi au împodobit faţada monumentului istoric cu 4.000 de lumini, 12 candelabre imense şi brazi impunători. 

"Deşi încă se montează decoraţiunile de Crăciun pe faţada clădirii, casa Miţa Biciclista a devenit deja pol de atracţie pentru bucureşteni, care au venit aici în număr mare să pozeze clădirea", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Trecătorii au făcut coadă la poze, iar alţii şi-au programat deja şedinţe foto. "Clar printre cele mai frumoase. Aşteptăm să se termine cu decoratul şi venim pregătite pentru shooting", spune o femeie. 

Decoraţiuni de mii de euro

Costul este însă pe măsură, împodobirea unei case costă între 2.000 şi 3.000 de euro. "Ne dorim să îi inspirăm şi pe alţii. Înfrumuseţarea oraşului stă în puterea fiecăruia dintre noi. E un dar pe care îl facem oraşului Bucureşti, bucureştenilor, turiştilor", spune Edmond Niculuşcă, cofondator La Miţa Biciclista.

O cafenea din Cotroceni a devenit virală pe internet după ce a fost împodobită. "Aici e aşa o atmosferă magică, mai ales pentru cine e îndrăgostit de Crăciun e locul perfect în care să vii să-ţi bei cafeaua. Mi se pare superb", zice un client.

"Cafenelele de specialitate s-au pregătit deja cu astfel de băuturi din mai multe sortimente care te duc cu gândul la Crăciun. De altfel, terasele lor arată, aşa cum bine vedeţi, impresionant", adaugă Andreea Milea, reporter Observator.

"Decoratul în sine cred că a durat trei zile şi nopţi. A fost puţin de muncă. Maşina este a unui vecin şi a unui client foarte drag nouă şi atunci a fost un cadou pentru această lună", spune Raluca Taifas, administrator cafenea.

Cei care nu şi-au decorat casele încă, mai au timp să o facă. Pot apela la firme specializate până în Ajunul Crăciunului. Florarii au pregătit aranjamente şi pentru masa de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmosferă magică"