Antena Meniu Search
x

Ceasurile Regelui Carol I, vedetele Muzeului Ceasului din Ploieşti

Despre primul rege al României, Carol I, istoricii declară că era punctualitatea întruchipată. Tocmai de aceea, avea o colecţie impresionantă de ceasuri.

Vezi și

Despre primul rege al României, Carol I, istoricii declară că era punctualitatea întruchipată. Tocmai de aceea, avea o colecţie impresionantă de ceasuri. Câteva pot fi admirate la Muzeul Ceasului din Ploieşti.

Încă mai funcţionează, deşi are aproape 136 de ani. Arată ca o bijuterie şi este o bijuterie. Este ceasul de buzunar al regelui Carol I, primul rege al românilor. Are carcasă din aur şi un desen din email cu portretul din tinereţe al suveranului, în uniformă militară. Un exemplar făcut pe comandă de Patek Philippe, o exclusivistă firmă eleveţiană de ceasuri. La fel şi cel de lângă el.

În 1881, aceste bijuterii erau mai mult decât exemplare de coleţie. Carol I a fost un rege recunoscut pentru disciplina de fier, rigurozitate şi punctualitatea sa. Legenda spune că nu intra niciodată la şedinţa Parlamentului la 12 şi 1 minut. Ceasurile sale sunt, zilele acestea, vedetele Muzeul Nicolae Simache din Ploieşti. 

Istoricii scriu despre primul monarh al României că avea ceasuri peste tot. Şi o grijă excesivă pentru ele. În Arhivele Centrale Nationale se păstrează chitanţe, care atestă atenţia pe care o dădea regele ceasului mecanic din turnul Castelului Peleş. Potrivit documentelor, în anul 1911, un celebru ceasornicar elveţian a fost chemat să verifice mecansimul, după care a fost plătit pe măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Ceasurile Regelui Carol I, vedetele Muzeului Ceasului din Ploieşti