Antena Meniu Search
x

Coșurile de gunoi care vorbesc "murdar", soluția suedezilor pentru a-și păstra orașele curate

Municipalitatea dintr-un oraș suedez, Malmö, a apelat la o metodă inedită pentru a-i face pe cetățeni să păstreze curățenia în spațiile publice. Mai exact, autoritățile au instalat o serie de coșuri care interacționează cu trecătorii și care face comentarii sexy prin care îi încurajează pe cei care vor să își arunce gunoiul în locurile recomandate, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 19.06.2022, 15:53

Autoritățile speră să îi determine astfel pe locuitori să păstreze curățenia din spațiile publice.
Coșurile din Malmö fac cometarii sexy atunci cineva pune gunoi în ele. - Profimedia

"Oh, chiar acolo, da!", "întoarce-te repede și fă asta din nou!" și "mmm, un pic mai la stânga data viitoare!" se numără printre mesajele programate pe care le pot auzi cei care aleg să își arunce gunoiul în aceste coșuri.

Malmö, un pionier al ecologizării

Coșurile de gunoi care vorbesc "murdar" fac parte din noua abordare a autorităților din Malmö de a-i convinge pe cetățeni să coopereze în eforturile de păstrare a curățeniei pe străzi. Ideea unor coșuri de gunoi care interacționează cu oamenii nu este cu totul nouă, ea fiind implementată din 2017, atunci când au fost cumpărate 18 astfel de echipamente.

Inițial, toate cele 18 coșuri de gunoi puteau vorbi, dar acum mai pot face acest lucru doar două. În timpul pandemiei, acestea le mulțumeau trecătorilor pentru respectarea măsurilor de distanțare socială. Mesajele sexy sunt o inovație recentă, dar care a atras atenția publicațiilor din întreaga lume.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Propozițiile acestea fac parte din scopul campaniei de a face mai mulți oameni să vorbească despre cel mai murdar lucru: gunoiul de pe străzi", a declarat Marie Perssen, un oficial al municipalității. "Așa că te rog, dă-i drumul și alimentează coșurile cu mai multe gunoaie... da, exact așa", a mai adăugat aceasta."

Malmö este considerat de mult timp unul dintre orașele-pionier ale inovațiilor stilului de viață prietenos cu mediul, astfel încât aceste coșuri de gunoi nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Dedicarea autorităților și a locuitorilor pentru creare unui mediu de viață mai sigur este surprinsă de unul dintre cele mai mare proiecte de acest fel din zonă: "Bo01 - City of Tomorrow", lansat în 2001, și care a transformat un șantier naval dezafectat într-un cartier care casele și afacerile folosesc doar energie regenerabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » Coșurile de gunoi care vorbesc "murdar", soluția suedezilor pentru a-și păstra orașele curate