Video Cum arată cea mai frumoasă grădină din Constanţa şi care este secretul pentru întreţinerea florilor
Gradina de vis există, şi este la malul marii. Gazonul perfect, florile multicolore și frunzele de un verde crud încântă privirea oricui. Specialiștii spun că după 1 mai, florile de exterior pot fi puse în pământ. Însă nu oricum, ci urmând un set de reguli stricte.
Elena are cea mai frumoasă gradină din Constanța. Are câteva linii după care se ghidează pentru a-şi amenaja în fiecare an colţul ei de rai.
Elena Mustafa - proprietar grădină: Ca şi fertilizant, pun apă cu drojdie primăvara, după care ... cojile de la ouă. Le usuc, le fac praf. E un calciu foarte bun.
Și dacă va gândiți că la mare nu exista conifere perfecte, va înșelați. Lumina, apa, dar și îngrășămintele pot face ca pomii să fie de un verde crud perfect.
O grădină nu e deloc uşor de întreţinut
Elena Mustafa - proprietar grădină: Îngrăşământul nu trebuie să lipsească primăvara. Duşul seara, când se răcoreşte, cât e de cald vara. Şi noi avem nevoie de un duş, la fel au nevoie şi ele de un duş. Pe perioada de vară mai dăm cu sare amară. Pentru că vârfurile, de la soare, de la aerul sărat de la mare, vârfurile încep să se facă maronii.
Fermele vegetale din judeţ sunt pline de flori. Clienții sunt dispuși să ofere bani frumoși pe puieți, iar la mare căutare sunt florile care rezista mult.
Viorica Maxim - specialist ferma vegetală: Este o magnolie grandiflora care îţi menţine frunza peste iarnă, înfloreşte în perioadă de vară, iunie-iulie. Face o floare frumos mirositoare albă. Le puneţi îngrăţământ, apă moderat, tundeţi uscăciunile.
Preturile sunt pentru toate buzunarele. Dacă florile de balcon sunt cele mai ieftine, o magnolie ajunge și la 4000 lei bucata. Specialiștii recomandă ca florile să fie puse în pământ după 1 mai, când nopțile devin mai calde.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰