Antena Meniu Search
x

Este incredibil! Ce se întâmplă în CORPUL tău după ora 12 noaptea

Indiferent că dormim, suntem la vreo petrecere sau chiar la serviciu, în corpul nostru au loc nişte lucruri interesante după ora 12 noaptea

Indiferent că dormim, suntem la vreo petrecere sau chiar la serviciu, în corpul nostru au loc nişte lucruri interesante după ora 12 noaptea

Organismul îşi reduce activitatea la jumătate, susţin biologii. Între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie, acesta fiind motivul pentru care nu ne afectează o serie de lucruri.

Pentru că nu mai deţinem controlul asupra organismului nostru şi nu ţinem cont de nevoia acestuia de a se odihni, noaptea se petrec cele mai multe catastrofe cauzate de om (accidente, incendii, crime în masă etc).

Creierul are nevoie de minimum cinci ore de somn profund pentru a putea funcţiona la cote normale a doua zi. Motivul pentru care medicii recomanda minimum opt ore este pentru relaxarea muşchilor şi detensionarea celulară. Somnul de cinci ore nu face altceva decât să îi ofere o pauză de respiro corpului, după care acesta porneşte din nou la maraton.

Până la ora 6 dimineaţa, singurele elemente active sunt celulele epidermiei. Acestea se regenerează într-un mod fantastic în timp ce dormim, motiv pentru care este recomandat că tratamentele de frumuseţe precum aplicarea cremelor hidratante să fie făcute seara, înainte de culcare.

Comportamentul corpului nostru este rezultatul unei evoluţii de zeci de mii de ani. Ceasornicul biologic a suferit modificări de la o epocă la alta, în funcţie de obiceiurile de zi cu zi.

Imediat după ora 6, organismul nostru se trezeşte şi este pregătit pentru o nouă zi plină. Este ora la care somnul profund se termină şi organele îşi intra în drepturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Inedit » Este incredibil! Ce se întâmplă în CORPUL tău după ora 12 noaptea