Antena Meniu Search
x

Faci ASTA după ce mănânci? Mare greşeală! Iată ce este interzis să facem după o masă copioasă

Cei mai mulţi dintre noi, după ce am stat la masă, alegem să ne întindem sau să mâncăm fructe, în loc de desert. Greşit, spun specialiştii

Cei mai mulţi dintre noi, după ce am stat la masă, alegem să ne întindem sau să mâncăm fructe, în loc de desert. Greşit, spun specialiştii

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu e bine să le facem după ce am mâncat:

Multor oameni le place să mănânce în timp ce se întind pe canapea sau stau în pat. Acesta este un lucru greşit pe care îl puteţi face cu organismul dumneavoastră. Digestia în poziţia culcat şi în timpul somnului, este extrem de slabă.

În timpul somnului, metabolismul încetineşte, va face să vă simţiţi greu de dimineaţă, ca şi cum tocmai aţi mâncat. În plus, dacă staţi culcat pe spate, sucurile digestive curg înapoi în esofag şi va lăsa un gust neplăcut, care este dăunător pentru mucoasa esofagului, provocând arsuri la stomac.

Corpul nostru absoarbe diferite alimente la ore diferite. Fructele sunt absorbite foarte repede, aşa că, dacă le mâncaţi după masă, ele vor rămâne pe partea de sus a grămezii de alimente consumate înainte.

Acest lucru duce la gaze şi interferenţe în tractul digestive şi chiar veţi simţi foame prea repede.

Prea multă apă diluează sucurile digestive şi previne degradarea normală şi rapidă a produselor alimentare. Mai mult, poate provoca balonare, gaze şi dureri abdominale.

Obiceiul cel mai preferat de fumători este de a aprinde o ţigară după ce au mâncat. Acest lucru, desigur, este destul de nociv. Potrivit specialiştilor, fumatul unei ţigări după o masă este egal cu 10 ţigări fumate într-un timp diferit. Fumatul deja este nociv pentru sănătate, astfel încât o ţigară după masa va agrava mai rău starea dvs.

Nu vă lăsaţi păcăliţi că unele exerciţii după masă, vă ajută să ardeţi caloriille ingerate. Acest lucru va devia din nou resursele organismului la mişcarea muşchilor, în loc de digestie. După exerciţiile făcute după masă, aţi putea suferi de diaree, crampe, greaţă sau dureri de stomac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Faci ASTA după ce mănânci? Mare greşeală! Iată ce este interzis să facem după o masă copioasă