Antena Meniu Search
x

Femeile nu pot călători oriunde! 5 LOCURI INTERZISE!

Ne naștem într-un punct pe hartă

Ne naștem într-un punct pe hartă. Cât de mult ne îndepărtăm de el pentru a explora, cunoaște lumea din care facem parte?

Să spunem că ați reușit să obțineți o sumă considerabilă de bani și pentru prima oară aveți posibilitatea să vizitați locul vostru preferat, văzut doar în poze. Ca să ne jucăm și mai mult cu imaginația, după ce ați bifat pe listă destinația mult visată, realizați că fiecare colț de planetă are atât de multe lucruri de oferit și vă hotărâți să călătoriți… peste tot. Dar sunteți femeie! Sau poate mergeți cu soția.

Oricât de mult s-ar lupta feministele pentru egalitatea absolută în drepturi cu bărbații, sunt anumite ziduri care nu pot fi doborâte. Iată care sunt cele cinci destinații unde femeilor le este strict interzis să ajungă!

Muntele Athos

Muntele Athos este locul destinat călugărilor ortodocși. Vorbim despre un caz de discriminare sexuală, unde nu există șansă de izbândă, așa că ne putem mulțumi cu ideea că doar bărbații care au un permis special pot intra. Parlamentul European a făcut apel statului grec, dar nu s-a primit un răspuns pozitiv.

Mormintele sacre de la Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbaai, India

Moscheea Haji Ali Dargah Shrine găzduiește zilnic aproximativ 20.000 de turiști. Deși multe ONG-uri au luptat pentru drepturile femeii, guvernul indian nu a făcut nicio reglementare în acest sens, așa că femeia încă nu are voie să viziteze mormintele sfinte. Culmea! În ceea ce privește religia nu sunt condiții impuse.

Muntele Omine din Japonia

Doar bărbații au ocazia să escaladeze muntele Omine ca să ajungă la templul budist. Motivul pentru care femeii îi este strict interzis să îl 

Arabia Saudită

În Arabia Saudită Religia reglementează orice fel de activitate sau inițiativă a femeii. Permisiunea bărbaților trebuie să fie cerută pentru orice lucru dorit sau făcut. Sperați ca regulile să fie diferite pentru turiste? Cel mai greșit lucru! Pentru a putea intra în Arabia Saudită, orice femeie trebuie să fie însoțită de o rudă de sex masculin.

Mănăstirea Frăsinei, România

Și România se află printre țările care nu oferă în totalitate obiective turistice sexului frumos. Femeile aflate la menstruație nu au voie să intre în biserica ortodoxă. Același lucru se petrece și în templele hinduse din India, Bali sau Indonezia din cauza “impurității”.

La mănăstirea Frăsinei povestea este, însă, alta. Sfântul Ierarh Calinic este cel care a decis, în secolul al XIX-lea, să nu se mai mănănce niciodată carne în mănăstire și că niciun picior de femeie nu mai are voie să pășească în lăcașul sfânt. Mănăstirea de la Frăsinei, județul Vâlcea, este destinată exclusiv călugărilor și credincioșilor (nu credincioaselor!) care vin să se reculeagă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Femeile nu pot călători oriunde! 5 LOCURI INTERZISE!