Antena Meniu Search
x

Video Festivalul independent "Teatru sub lună" a ajuns la a şaptea ediţie: "Teatrul trebuie să rămână viu"

Este vară, iar gândul ne zboară la vacanţă şi relaxare. Dacă vă număraţi însă printre cei care nu părăsesc Capitala în perioada următoare, vă propunem o soluţie. Un festival de teatru şi artă în aer liber.

Laura Nureldin
de Laura Nureldin

la 03.07.2021, 14:54

Vezi și
  • Bogdan Gagu este directorul teatrului InDArt şi organizatorul festivalului.

A şaptea ediţie a festivalului independent "Teatru sub lună" a început deja şi vă aşteptă cu spectacole memorabile, concerte în aer liber şi expoziţii de fotografie, pictură şi handmade. Alături de noi este directorul teatrului InDArt, Bogdan Gagu, organizatorul festivalului.

Laura Nureldin: Bogdan, bun venit în studioul Observator. Mulţumesc mult că ne-aţi acceptat invitaţia. Ştiu că v-am întrebat dacă şi anul trecut a avut loc festivalul. 

Bogdan Gagu: A avut şi anul trecut loc şi, chiar dacă a fost organizat pe ultima sută de metri, în două săptămâni, mă bucur că impactul a fost major, iar oamenii au răspuns chemării de a fi alături de artişti care, după vreo trei luni de lockdown, aveau nevoie să fie pe scenă şi să dăruiască ceea ce ştiu ei cel mai bine să dăruiască, să dăruiască zâmbete, să dăruiască din sufletul lor oamenilor care vin să-i aplaude. 

Laura Nureldin: Aşa este, pentru că artistul, cred eu, are nevoie să fie pe scenă, are nevoie de acel schimb de energie cu publicul. Sigur, avem nişte soluţii de compromis care au fost folosite şi răsfolosite şi răsfolosite în toată această perioadă. Vorbim despre transmisiile live pe internet şi alte asemenea situaţii care au fost exact asta, soluţii de compromis. 

Bogdan Gagu: Într-adevăr, au fost soluţii de compromis, însă noi nu am mers pe varianta asta pentru că eu nu cred în ea. Eu cred în emoţia de la om la om, emoţia transmis faţă în faţă. D-aia cred că teatrul trebuie să rămână viu şi nu trebuie dus pe televizor. Pe televizor sunt filme şi multe alte lucruri.

Întregul interviu cu Bogdan Gagu îl urmăriţi în materialul video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Festivalul independent "Teatru sub lună" a ajuns la a şaptea ediţie: "Teatrul trebuie să rămână viu"