Antena Meniu Search
x

GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când gătesc OUĂLE

Indiferent de maniera în care urmează să le gătești, este important să ții cont de câteva aspecte

Indiferent de maniera în care urmează să le gătești, este important să ții cont de câteva aspecte

Ouă fierte

Cei mai mulţi pun ouăle în apa fierbinte imediat după ce le scot din frigider. Indicat e să pui ouăle într-o oală cu apă rece, apoi să pui oala pe aragaz la foc mare. După ce apa fierbe bine, oprește aragazul și acoperă oala cu un capac. Dacă vrei ouă moi, lasă-le să stea 4 minute, iar pentru ouă tari, 10 minute.

Omletă

Nu găti ouăle la foc mare, deoarece va dura mai mult până vei termina micul dejun, însă este de preferat să faci ouăle jumări pe foc mic pentru a evita uscarea lor. Nu adăuga lichid, deoarece smântâna, laptele sau apa nu vor face ca reţeta să fie mai gustoasă. Ouăle trebuie bătute mult timp. Ouăle se condimentează doar la final.

Ouă prăjite

Pentru început, sparge cu grijă ouăle ca să nu scapi și bucăți de coajă și să nu spargi gălbenusul. Nu le găti la o temperatură prea mare. Dacă ouăle încep să facă o crustă maronie, înseamnă că focul e prea tare. Vei obține ouă arse la bază și crude deasupra. Nu le găti prea tare. Ouăle ochi trebuie gătite doar pe o parte, iar gălbenușul tebuie să rămână lichid.

CITEȘTE ȘI GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când prepară SALATA DE VINETE

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când gătesc OUĂLE