GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când gătesc OUĂLE
Indiferent de maniera în care urmează să le gătești, este important să ții cont de câteva aspecte
Indiferent de maniera în care urmează să le gătești, este important să ții cont de câteva aspecte
Ouă fierte
Cei mai mulţi pun ouăle în apa fierbinte imediat după ce le scot din frigider. Indicat e să pui ouăle într-o oală cu apă rece, apoi să pui oala pe aragaz la foc mare. După ce apa fierbe bine, oprește aragazul și acoperă oala cu un capac. Dacă vrei ouă moi, lasă-le să stea 4 minute, iar pentru ouă tari, 10 minute.
Omletă
Nu găti ouăle la foc mare, deoarece va dura mai mult până vei termina micul dejun, însă este de preferat să faci ouăle jumări pe foc mic pentru a evita uscarea lor. Nu adăuga lichid, deoarece smântâna, laptele sau apa nu vor face ca reţeta să fie mai gustoasă. Ouăle trebuie bătute mult timp. Ouăle se condimentează doar la final.
Ouă prăjite
Pentru început, sparge cu grijă ouăle ca să nu scapi și bucăți de coajă și să nu spargi gălbenusul. Nu le găti la o temperatură prea mare. Dacă ouăle încep să facă o crustă maronie, înseamnă că focul e prea tare. Vei obține ouă arse la bază și crude deasupra. Nu le găti prea tare. Ouăle ochi trebuie gătite doar pe o parte, iar gălbenușul tebuie să rămână lichid.
CITEȘTE ȘI GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când prepară SALATA DE VINETE
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰