Antena Meniu Search
x

Şase hoteluri unice, din zone spectaculoase pe care merită să le vizitezi

Hotelurile care sfidează şi cele mai îndrăzneţe visuri. Sunt ascunse sub apă sau, dimpotrivă, sculptate într-un versant de munte.

Vezi și

Hotelurile care sfidează şi cele mai îndrăzneţe visuri. Sunt ascunse sub apă sau, dimpotrivă, sculptate într-un versant de munte. Sunt destinate, e drept, mai mult aventurierilor şi, în unele cazuri, celor cu venituri peste medie. Privitul însă, nu costă nimic.

Situat într-o zonă abia atinsă de mâna omului, în Finlanda, un complex turistic pare desprins din Rai. Igluurile de sticlă oferă o privelişte perfectă a cerului pe care, noapte de noapte, pot fi urmărite luminile nordului. Iar pentru cei care vor să simtă atmosfera Crăciunului, acest hotel incredibil are şi camere de închiriat în Casa Moşului. O experienţă care costă aproximativ 500 de euro... pe noapte.

Surprinzător de... accesibil este, în schimb, un hotel din Elveţia, care oferă o privelişte de neegalat spre dealurile verzi şi spre crestele îngheţate ale munţilor. Este, însă, deschis, numai în perioada mai - noiembrie, iar rezervările se fac şi cu un an înainte. 

În Zanzibar, o ofertă greu de refuzat vine de la proprietarii acestui complex din insula Pemba. Structurat pe trei niveluri, hotelul oferă o experienţă subacvatică ... totală. 

Un singur nivel se află deasupra apei - pentru cei care nu pot renunţa la bronzul perfect sau pentru romanticii care vor să admire cerul înstelat. Celelelate două, sub nivelul apei, oferă o privelişte care îţi taie respiraţia. Noaptea, luminile exterioare atrag peşti şi, uneori, chiar şi câte un pui de caracatiţă mai curios. 

Mai rustic, un hotel din Chile este atât de bine camuflat, încât ar putea fi ratat de un turist neatent. Are forma unui vulcan, acoperit de vegetație luxuriantă, iar apa curge pe un versant, pe deasupra ferestrelor camerelor.

Înăuntru, condiţiile de cazare ar mulţumi orice pretenţios. Jacuzzi-uri sculptate în trunchiul unor copaci uriaşi şi chiar un teren de golf sunt puse la dispoziţia turiştilor. Cea mai lungă tiroliană din America se află, de asemenea, în apropiere. 

În India, ambiţia arhitectului care a ridicat acest hotel a fost să semene cât mai mult cu un castel de nisip. Iar o publicaţie de turism l-a numit, în 2014, cel mai uimitor loc de cazare din lume.

În Suedia, în schimb, există un loc de cazare la 155 de metri sub pâmânt. Pentru puţin peste 50 de euro, oricine poate dormi o noapte într-o mină de argint. Timp de peste 800 de ani, de aici s-a extras metal preţios. Astăzi, se pot organiza chiar şi nunţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Şase hoteluri unice, din zone spectaculoase pe care merită să le vizitezi