Lecții de scufundări pe litoral. La ce preţ se ridică un curs de scafandru, la malul Mării Negre
Dacă sunteţi la mare, nu lăsaţi vremea să vă strice concediul. Există soluţii pentru ca vacanţa să redevină una plăcută: scuba diving. E drept, Marea Neagră nu este cea mai limpede dintre mări, dar sub apă experienţa vizuală este magnifică.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Dacă sunteţi la mare, nu lăsaţi vremea să vă strice concediul. Există soluţii pentru ca vacanţa să redevină una plăcută: scuba diving. E drept, Marea Neagră nu este cea mai limpede dintre mări, dar sub apă experienţa vizuală este magnifică.
Iar dacă după ce încercaţi asta vă daţi seama că vă place, atunci poate nu strică să aflaţi că puteţi face şi cursuri de scafandru pe litoral, în urma cărora dobândiţi chiar şi brevet.
Când imaginea de afară este una mohorâtă, sub apă explodează culoarea. Căci primul lucru pe care îl vezi când te scufunzi în Marea Neagră este vegetaţia.
Sunt peste 1600 de specii de peşti acolo, meduze, ziduri create de relieful submarin sau epave de zeci, poate chiar sute de ani.
Iar pentru a te scufunda, nu ai nevoie de cursuri speciale sau dificile. Ţi se face un instructaj, apoi cobori pe fundul apei, asistat de un instructor. Astăzi câţiva scafandri au o destinaţie istorică.
Gabriel Ungureanu, scafandru: "Zidul vechii Cetăţi Tomis. Care este la o distanţă de aproximativ 300 de metri. Este exact ca un zid, de 2 metri înălţime, unde sunt o grămadă de vietăţi."
La activitatea de azi a participat şi Sorin. Nu este la prima scufundare, aşa că a decis să facă acum cursul pentru profesionişti. După ce s-a echpat şi a primit indicaţiile de siguranţă, a început aventura.
După 40 de minute ies toţi la suprafaţă. Doar să verifice echipamentul, căci deja plănuiesc o nouă scufundare.
Cursul durează câteva zile, în funcţie de vreme şi de rezistenţa fizică.
Gabriel Ungureanu, scandandru: "La sfârşitul acestui program de pregătire se eliberează un brevet recunoscut internaţional care dă anumite drepturi. Poţi să te duci afară, oriunde, chiar şi aici şi poţi să închiriezi echipamentul."
Cursul de scafandru costă între 1000 şi 1.500 de lei. Pentru o şedinţă de agrement preţul este 140 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰