Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Arheologii au deschis un mormânt neatins de 2.000 de ani, în Egipt. Ambasadorii mai multor ţări au venit personal să vadă descoperirea

Un mormânt vechi de 2.000 de ani a fost deschis în Egipt, ambasadorii mai multor ţări dorind să participe personal la eveniment.

de Cristian Ionescu

la 03.02.2019 , 11:07

Un mormânt vechi de 2.000 de ani a fost deschis în Egipt, ambasadorii mai multor ţări dorind să participe personal la eveniment.

Mormantul, care conține 50 de mumii datează de acum 2.000 de ani, din epoca Ptolemeică (323-30BC), şi a fost descoperit în Minya, la sud de Cairo, potrivit ministerului egiptean al Antichităților.

Mumiile, dintre care 12 erau ale unor copii, au fost descoperite în interiorul a patru camere de înmormântare impresionante, de aproximativ 9 metri, în situl arheologic Tuna el-Gebel, anunţă theguardian.com.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Identitățile mumiilor nu sunt încă cunoscute, a precizat Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem de Antichități.

"Nu le-am găsit numele scrise în hieroglife", a precizat Waziri el, însă este evident, din metoda mumificării, că au fost persoane cu o deosebită improtanţă.

Vizitatorii, inclusiv ambasadorii din mai multe țări, s-au adunat la locul descoperirii, să vadă cu ochii lor mumiile.

Descoperirea arheologică de la Tuna el-Gebel a fost prima de o importanţă deosebită, din 2019.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Inedit » Arheologii au deschis un mormânt neatins de 2.000 de ani, în Egipt. Ambasadorii mai multor ţări au venit personal să vadă descoperirea