Noile trenduri culinare. Carnea maturată 120 de zile sau îngheţata din fân sunt la mare căutare
Pare greu de crezut, dar şi mâncarea are propriile trenduri. În acest an, se mănâncă bine şi sănătos. Porţiile cât mai mici, dar cu multe ingrediente sunt vedete.
Pare greu de crezut, dar şi mâncarea are propriile trenduri. În acest an, se mănâncă bine şi sănătos. Porţiile cât mai mici, dar cu multe ingrediente sunt vedete. Carnea ţinută la maturat 120 de zile, obrăjorii de porc sau îngheţata din fân sunt doar câteva dintre piesele de rezistenţă din meniurile restaurantelor.
La fiecare început de sezon, specialiştii anunţă trenduri pentru toate domeniile posibile. De la haine, coafuri şi până la obiecte de mobilier. Şi dacă nu ştiaţi până acum, există chiar şi trenduri culinare.
Surf and turf înseamnă muşchi de vită, proteină de pământ, turf-ul este proteina marină, ne învaţă specialiştii.
Este unul din preparatele surprinzătoare ale anului. Vine din bucătăria americană şi combină dulceaţa creveţilor cu gustul intens al muşchiului de vită. Se serveşte alături de legume, care trebuie să fie de asemenea în tendinţe. Le-am aflat şi noi de la chef Cezar Munteanu.
CEZAR MUNTEANU - chef: Se poartă texturile foarte interesante, texturile aldente le spunem noi. E vorba de legume fierte la limită sau pregătite termic la limită.
Spre exemplu, sparanghelul şi sfecla roşie sunt garniturile ideale pentru o masă la modă. Şi pentru carne există anumite trenduri.
CEZAR MUNTEANU - chef: Pentru că vine iarna acum nu poţi să nu vorbeşti despre obrăjorii de porc, din ce în ce mai prezenţi în meniurile din România. Banalul muşchi de vită, nu mai e demult banalul muşchi de vită. Foarte mult se vine cu sortimente de carne maturate . Deja am văzut restaurante care vin cu carne maturată timp de 120 de zile.
Farfuriile sezonului sunt cât mai simple, iar preparatele - cât mai uşoare. Nu e doar trend, e lege: în Marea Britanie, Ministerul Sănătăţii le-a cerut restaurantelor să scadă numărul de calorii din sendvişuri, burgeri şi pizza. Bucătarii recomandă reţete cu ingrediente mai puţine şi cu sos reinventat.
Şi cum o masă nu este completă fără desert, chefii propun dulciuri inspirate din natură.
CEZAR MUNTEANU - chef: Inserţii, diferite inserţii în prăjituri, imitaţii de rocă. Îngheţata de fân pe care am adus-o în România de vreo 2 ani de zile. Se poartă pământul, hai să spunem alimentar făcut din tot felul de secrete ale patiseriei.
De pe farfuria dulce nu trebuie să lipsească florile comestibile sau chiar aromele florale, precum lavanda şi trandafirul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰