Antena Meniu Search
x

O activitate de 2 ore și jumătate pe săptămână îți poate lungi viața cu ȘAPTE ANI

Nu te gândi la activități extrem de solicitante, ci la un mod relaxant prin care poți câștiga sănătate și un trai îndelungat

Nu te gândi la activități extrem de solicitante, ci la un mod relaxant prin care poți câștiga sănătate și un trai îndelungat

Mai precis, mersul în pas vioi ajută la mărirea considerabilă a duratei de viață în rândul celor care îl practică, prin comparație cu cei sedentari.

Alege să mergi rapid timp de două ore și jumătate pe săptămână și voi ajunge să câștigi șapte ani în plus. Chiar și jumătate din această durată, respectiv 75 de minute, aduce beneficii sănătății și lungește viața cu doi ani.

Rezultatele unui studiu recent au arătat că, în funcție de greutatea persoanelor și de durata mersului săptămânal, oamenii pot beneficia considerabil de pe urma acestui tip de exercițiu fizic. Prin urmare, 2 ore şi jumătate de mers rapid, pe săptămână, cresc durata vieții cu 3,4 ani; 5 ore de mers, pe săptămână, duc la o creştere a duratei vieţii cu 4,2 ani, în medie iar 7 ore şi jumătate de mers săptămânal creştere durata vieţii cu 4 ani şi jumătate.

Pe de altă parte, persoanele cu greutate normală care nu fac niciun fel de mișcare, riscă să moară cu trei ani mai repede decât persoanele obeze sau active fizic.

Studiul a subliniat importanța exercițiului fizic care manifestă un impact semnificativ asupra sănătăţii şi poate spori durata vieţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » O activitate de 2 ore și jumătate pe săptămână îți poate lungi viața cu ȘAPTE ANI