Antena Meniu Search
x

(P) Achizitionarea unei locuinte: cele mai importante lucruri de luat in considerare

Pe parcursul întregii vieți ne dorim să obținem cât mai multe lucruri, care să ne face traiul mai ușor, mai comod, mai confortabil, să ne facă independenți și fericiți. Unul dintre aceste lucruri este reprezentat de obținerea propriei locuințe. Dat fiind faptul că în ziua de azi nu se mai poartă vechea tradiție de a locui împreună cu părinții noștri în aceeași casă o dată ce ajungem la o vârstă la care să avem deja un partener și să ne dorim și un copil. Ci mai degrabă optăm pentru a ne găsi propria locuință, în care să ne organizăm cum dorim și în care să avem un integ spatiu de locuit, numai pentru noi.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 14:23

(P) Achizitionarea unei locuinte: cele mai importante lucruri de luat in considerare
(P) Achizitionarea unei locuinte: cele mai importante lucruri de luat in considerare

Una dintre primele și cele mai des întâlnite opțiuni la care apelează tinerii sunt chiriile. Acest aspect apare pentru mulți încă din anii de liceu, dacă aceștia îl fac în alt oraș, urmat mai apoi de anii de facultate și găsirea unui loc de muncă. Există o parte care găsesc locuri de muncă mai bine plătite dar care presupun mutarea constanta dintr-un oraș în altul și astfel, achiziția unei locuințe într-o anumite zona devine o incertitudine. Însă, abia o dată cu găsirea unui loc de muncă bun, stabil, apare și posibilitatea achiziției propriei locuințe și părăsirea chiriei.

Pentru două persoane sau maxim 3, luând în considerare și un copil, am putea spune că nu este necesar un spatiu chiar atât de mare și astfel, o garsonieră ceva mai spațioasă ar putea fi suficientă. Și cum peste tot în țară există numeroase noi complexe de apartamente dar și case, este simplu să găsim ceva nou, bine realizat, la un preț accesibil.

În Craiova îi găsim pe cei de la President Residence, un complex rezidențial de calitate premium situat într-o zonă apropiată centrului, care le pune la dispoziție clienților apartamente cu 2 camere, cu 3 camere dar și de tip studio. Acestea pot avea dimensiuni utile de aproximativ 40 mp, fie ceva mai mici sau ceva mai mari și sunt alcătuite practic dintr-un singur spațiu, o singură cameră am putea spune, singura despărțită prin pereți de restul spațiului fiind baia.

Unul dintre cele mai importante aspecte în ceea ce privește garsoniere Presidentresidence de vanzare in Craiova este cel al calității acestora, de la construcția întregului bloc de apartamente până la dotările fiecărei locuințe în parte. Clienții pot opta încă din start pentru mai multe pachete, precum cel Standard sau cel Premiul alaturi de alte aspecte pe care le doresc și al căror preț se poate adaugă la cel final de achiziție. Vorbim astfel despre sisteme de climatizare, încălzire în pardonseala, balcoane bine realizate, închise sau deschise, cu balustrade de mai multe tipuri, precum din beton, metal sau cu sticlă securizată.

În alegerea unei locuințe, indiferent că este o garsonieră, un apartament sau o casă, contează foarte mult și zona în care de află ci nu doar calitatea acesteia. Nu este atât de important că aceasta să fie într-o zona ultra centrala sau de lux ci mai degrabă să aibă cai de acces bine definite și facilitățile necesare aflate cât mai aproape, precum instituții de învățământ, centre comerciale, spitale, spații verzi, transport în comun și nu numai.

Alături de cei ce doresc să-și cumpere o locuință pentru ei, fie ea prima sau nu, exista și cei ce le achiziționează în alte scopuri. Un număr mare de persoane ce dețin firme le cumpără pentru a realiza din acestea spații de lucru, asemeni firmelor mici de IT, marketing online, artiști chiar sau birouri. Totodată, există și cei ce fac astfel de achiziție pentru copii lor, astfel încât aceștia să poată locui în propriul spatiu atunci când doresc sau să găzduiască în acestea diverse evenimente și activități. Dat fiind faptul că vorbim despre un spațiu realtiv mare, care nu este despărțit de pereți, se pot realiza numeroase activități care implică un număr mai mare de persoane sau orice altceva.

Atunci când locuim cu mai multe persoane, fară îndoială că nu ne simțim la fel de liberi, nu doar în a face ce vrem dar și în a amenaja spațiul util așa cum vrem, când vrem, să îndepărtam sau să adaugăm ne ni se pare mai bun și așa mai departe. Dacă suntem o persoane ordonată sau una dezordonată, cu siguranță ne-am dori că spațiul nostru să arate și să fie utilizat într-un fel anume. Având deci locuința numai pentru noi, singuri sau alături de un partener, devine mult mai simplu să o organizăm așa cum ne dorim.

De asemenea, există și cei ce cumpără garsoniere dar și apartamente cu scopul de a le oferi mai departe în chirie. Acestea sunt o alegere bună din nou, mai ales pentru firme și companii, putând fi utilizate în diverse scopuri, atât că și cazare cât și în scopuri de serviciu.

Cele mai des întâlnite modalități de plată ale unei noi locuințe în ziua de azi este cea în rate. Exista însă diverse condiții impuse de creditori, care implică și suprafață minimă a unei clădiri pentru care se poate oferi un împrumut dar și alte condiții. Și desigur, contează foarte mult și venitul lunar declarat al persoanei care dorește să obțină împrumutul. Totodată, vorbim și de o sumă de bani oferită în avans iar mai apoi, mai multe tranșe de plată. Desigur, li se pun clienților mai multe variante la dispoziție iar aceștia o pot alege pe cea mai convenabila pentru ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » (P) Achizitionarea unei locuinte: cele mai importante lucruri de luat in considerare