Antena Meniu Search
x

(P) Când e momentul să îți schimbi ușile de interior?

Știi prea bine că ușile de interior sunt o necesitate în fiecare locuință. Pe lângă rolul pe care îl joacă în ecuația design-ului, ușile de interior îți oferă securitate, intimitate și sunt un factor important în ceea ce privește temperatura dintr-o încăpere.

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 12:29

Când e momentul să îți schimbi ușile de interior?
Când e momentul să îți schimbi ușile de interior?

Totuși, ușile de interior pe care le ai acum vor fi alături de tine pentru tot restul vieții? Nu! Odată cu trecerea timpului, calitatea lor se spulberă și apar astfel primele semne ale deteriorării vizibile. Când începi să le observi, să știi că a venit momentul să te orientezi spre noi modele de uși de interior. Iată care sunt semnele care îți indică că ar fi bine să înlocuiești ușile de interior.

1. Ușile de interior trebuie înlocuite atunci când deschiderea și închiderea nu se mai realizează cu ușurință

Acesta este cel mai evident semn care ar trebui să te facă să te gândești că a venit momentul să achiziționezi o ușă nouă. Funcționalitatea ușii nu mai este deloc la fel ca atunci când ai achiziționat-o, iar acest lucru nu este deloc normal.

Atenție! Deschiderea și închiderea incorectă a ușii poate duce la deformarea acesteia în viitorul apropriat. Asta înseamnă că s-ar putea să îți pui și podeaua în pericol.

2. Ușile de interior trebuie schimbate atunci când vopseaua este decojită sau crăpată

Un alt semn la fel de evident al uzurii este vopseaua decojită sau crăpată. Dacă nu ai îngrijit ușa de interior așa cum era normal, inevitabil vei ajunge în acest punct. Este adevărat, există și uși cu vopsea decojită și crăpată care se încadrează în tiparul rustic și sunt în trend, însă dacă ușa ta nu se regăsește aici, schimb-o cât mai curând.

3. Ușile de interior trebuie schimbate atunci când balamalele scârțâie

Scârtâitul balamalelor este o problemă extrem de deranjantă la capitolul usi interior. Pentru perioade scurte de timp, ungerea periodică te poate scapă de problema scârțâitului. Însă faptul că balamalele sunt slăbite indică faptul că ușa nu mai dispune de toate funcționalitățile.

4. Ușile de interior trebuie înlocuite atunci când încep să piardă căldură

În momentul în care observi că lumina se strecoară pe sub ușă sau în jurul ușii de interior. să știi că este un motiv pentru care încăperea în cauză pierde din căldură.

O ușa de interior de înaltă calitate nu ar trebui să lase niciun fel de goluri în jur prin care să permită pierderea căldurii. Scopul său este cel a a izola încăperea, atât din punct de vedere fonic, cât și din punct de vedere termic.

În cazul în care tot amâni schimbarea ușilor de interior, să știi că s-ar putea să te confrunți cu prețuri ridicate în ceea ce privește consumul sistemului de încălzire de care dispui. Bineînțeles, poți găsi și metode temporare de acoperire a acestor găuri, însă nu sunt chiar cele mai estetice.

Dacă te confrunți cu una dintre problemele enunțate anterior, prezintă-te rapid la un magazin de uși de interior pentru o nouă achiziție - calitativă și durabilă!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Când e momentul să îți schimbi ușile de interior?