Antena Meniu Search
x

(P) Cum poți prelungi considerabil viața mașinii de spălat

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai exploatate electrocasnice din locuință, prin urmare șansele ca aceasta să se defecteze la un moment sau altul sunt destul de mari. Fiecare mașină de spălat în parte are propria sa rezistență și totodată o durată de viață mai mult sau mai puțin îndelungată.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 16:29

Cum poți prelungi considerabil viața mașinii de spălat
Cum poți prelungi considerabil viața mașinii de spălat

Cu toate acestea, folosirea greșită a mașinilor de spălat le poate influența în mod negativ durabilitatea, iar astfel evitarea anumitor greșeli se poate dovedi a fi de mare ajutor pentru a preveni defecțiunile.

Poți prelungi considerabil viața mașinii de spălat rufe punând în practică mai multe sfaturi simple, dar totodată foarte utile. Iar dacă tocmai ți-ai achiziționat o nouă masina de spalat rufe și îți propui să te bucuri cât mai mult timp de noua ta achiziție, atunci ar trebui să ai în vedere sfaturile noastre din rândurile următoare:

Evită supraîncărcarea mașinii de spălat rufe

Una dintre cele mai comune greșeli ce duc la defectarea mașinii de spălat rufe presupune introducerea unei cantități mai mari de rufe decât maximul recomandat. Fiecare model precum și fiecare program de spălare suportă o capacitate anume de rufe, capacitate ce ar trebui respectată cu strictețe. În caz contrar, defecțiunile nu vor întârzia să apară.

Dacă nu poți aproxima corect greutatea rufelor introduse în mașina de spălat, poți folosi un cântar cu ajutorul căruia să poți respecta recomandările producătorului.

De asemenea, dacă îți dorești să poți spăla o cantitate mare de rufe într-un singur ciclu de spălare, atunci ai putea avea în vedere achiziționarea unei mașini de spălat cu capacitate mare. Mașinile de spălat rufe clasice au o capacitate de spălat de 6 kg, însă vei găsi modele ce îți vor permite să speli chiar și peste 8 kg de rufe în același timp.

Nu uita să controlezi rufele înainte de a le pune la spălat

O monedă, o simplă cheie sau alte lucruri uitate în buzunarele rufelor introduse la spălat pot produce o mulțime de probleme tehnice mașinii de spălat. Iar toate aceste probleme pot fi evitate cu ușurință atât timp cât vei controla fiecare haină în parte, pentru golirea buzunarelor.

Este o operațiune simplă, dar care te poate scuti de o mulțime de probleme și bătăi de cap. Prin urmare, îți recomandăm să pui în practică acest sfat.

Folosește soluții special concepute pentru îndepărtarea calcarului

Calcarul este cel mai mare inamic al mașinii de spălat, acesta provocând o mulțime de probleme și defecțiuni. La fel precum în cazul multor altor defecțiuni frecvente ale mașinilor de spălat, problema calcarului poate fi evitată cu ușurință.

Există o mulțime de soluții special concepute pentru îndepărtarea calcarului precum și pentru a preveni apariția acestuia. Îți recomandăm să folosești în mod frecvent o astfel de soluție, iar astfel calcarul nu se va depune pe componentele mașinii tale de spălat rufe, evitând astfel problemele tehnice.

Nu uita de programul de autocurățare

Dacă ți-ai cumpărat un model nou și performant, este foarte probabil ca mașina ta de spălat rufe să dispună de un program special de autocurățare. Prin urmare, nu ar trebui să ignori această funcție, ci dimpotrivă. Folosește programul de autocurățare conform indicațiilor producătorului, iar astfel îți vei putea păstra mașina de spălat rufe în cele mai bune condiții pe termen lung.

Pune în practică toate aceste sfaturi și cu siguranță mașina ta de spălat rufe va avea o durată de viață îndelungată. Un astfel de aparat, atât timp cât este corect întreținut și exploatat, poate avea o durată de viață de peste 10 ani. Folosește sfaturile noastre și te vei putea folosi de mașina ta de spălat rufe cel puțin la fel de mult timp sau chiar mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » (P) Cum poți prelungi considerabil viața mașinii de spălat