Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din spațiile închise ale clădirilor?

Aerul sănătos din spațiul în care ne aflăm la un moment dat, ne influențează foarte tare activitatea pe care o desfășurăm în mediul respectiv. Dar pentru a ne bucura de rezultate performante indiferent ce facem, este necesar să ajutăm aerul să fie curat, sănătos, respirabil.

de Redactia Observator

la 11.10.2022 , 12:06

(P) Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din spațiile închise ale clădirilor?
(P) Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din spațiile închise ale clădirilor?

Aerul irespirabil din spațiul în care ne aflăm afectează calitatea oricăror rezultate, dar putem schimba acest lucru prin luarea unor măsuri.

De ce este atât de importantă calitatea aerului pe care îl respirăm în spațiile închise?

Tindem să vorbim mereu despre aerul din exterior, dar nu prea ne gândim la aerul pe care îl respirăm în spațiile închise. Oare de ce? Nu suntem conștienți de cât de tare ne poate afecta un aer îmbâcsit, în care particulele de praf și substanțele toxice dansează ca și cum ar fi pe un ring?

Articolul continuă după reclamă

Aerul din interior poate fi contaminat cu viruși, cu alergeni eliminați de substanțele aflate în detergenții casnici sau industriali. În spațiile închise pătrunde aer poluat din exterior, sau tot soiul de agenți declanșatori ai alergiilor.

Aerul din exterior este cum este și nu putem face prea multe pentru a-l schimba, însă asupra aerului din interior putem acționa pentru a fi cât mai curat, iar noi cât mai sănătoși.

Majoritatea timpului ne-o petrecem în interior. În propriile locuințe, la locul de muncă, prin magazine etc. Și atunci, calitatea aerului pe care îl respirăm este deosebit de importantă.

Ce simptome ar putea traduce o calitate slabă a aerului?

Cum știm că respirăm aer nociv? Există câteva simptome care ne pot da de gândit. Care ar fi acelea?

  • Dureri sâcâitoare de cap;
  • Iritația ochilor sau a gâtului;
  • Tuse deranjantă;
  • Ne simțim obosiți, deși ne odihnim.

Problema este că, deseori, nu luăm în seamă aceste simptome confundându-le cu simple răceli sau crezând că vor trece. Și este adevărat. Trec, dar reapar. Și cu cât reapar mai des, cu atât acestea se pot agrava, consecința asupra stării de sănătate fiind neplăcută.

Cum putem să asigurăm o calitate a aerului cât mai bună?

Indiferent că vorbim despre propria locuință sau spațiul în care desfășurăm activitatea. Sau despre altfel de spații, precum laboratoare în care se fac cercetări medicale ori săli industriale de fabricare a diferitelor produse, parcări, putem lua măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, precum:

  • Reparații efectuate asupra fisurilor, crăpăturilor din diverse spații;
  • Aerisirea spațiului respectiv, acolo unde este posibil;
  • Instalarea unui sistem de ventilație de la fabrica de tubulatura ventilație Stadtmeister.ro;
  • Curățarea periodică a aparatului de aer condiționat;
  • Decorarea locuințelor cu plante ce au rol de purificare a aerului (limba soacrei, crinul păcii).

Sistemele de ventilație naturală sunt eficiente într-o anumită măsură, însă instalarea unui sistem eficient de ventilație mecanică este cea mai bună soluție, deoarece în acest mod se asigură circulația aerului din exterior spre interior și invers. Astfel, se elimină substanțele toxice din aer și mirosurile neplăcute.

Cu cât respirăm aer mai sănătos, cu atât crește randamentul în orice activitate pe care o desfășurăm. Dar cel mai important, calitatea vieții este  mai ridicată, deoarece ne simțim bine indiferent de spațiul în care ne aflăm.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Inedit » (P) Cum putem îmbunătăți calitatea aerului din spațiile închise ale clădirilor?