Antena Meniu Search
x

(P) De ce trebuie să ții cont atunci când organizezi un botez

Printre evenimentele frumoase și importante ce au loc în viața unui om se numără și botezul. Taina botezului este momentul în care noul născut intra în creștinism. Este recomandat ca taina botezului să aibă loc la 40 de zile de la naștere, pentru ca mama să poată participa la botez, să nu se afle în așa numita perioadă de lăuzie.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 13:02

(P) De ce trebuie să ții cont atunci când organizezi un botez
(P) De ce trebuie să ții cont atunci când organizezi un botez

Ce să nu uiți înainte de plecarea la Biserică în calitate de părinte

La Biserică trebuie să ai cu tine câteva lucruri de care s-ar putea să uiți în toată agitația evenimentului, astfel că vei regăsi aici o listă, ai nevoie de câteva fire de busuioc, cu care va fi stropit bebelușul, o sticluta de ulei, acesta va fi folosit pentru ungerea copilului, după ce va fi sfințit. Să nu uiți certificatul de naștere al copilului, trebuie să ai originalul, dar și o copie, pe care o vei lăsa preotului.

Ce obligații au nașii

Nașii sunt părinții spirituali ai bebelușului, persoanele care vor avea grijă și îl vor îndruma pe cel mic, atunci când părinții nu vor putea să facă acest lucru. Nașii trebuie să cumpere pentru botez, hăinuțele cu care va fi îmbrăcat bebelușul după botez, lumânarea de botez, vin și un cadou de genul, cerceilor, dacă noul născut este fetiță sau un lănțișor, dacă noul născut este băiețel.

La întoarcerea acasă, nașa îi dă bebelușul mamei, spunându-i că i-a dat un păgân și că i-a adus un creștin.

Decorațiunile de la Botez

Încăperea unde va avea loc evenimentul trebuie să fie decorată cu aranjamente frumoase, colorate care să transmită sentimentele și emoțiile evenimentului. Printre florile viu colorate, trebuie să fie și flori de culori mai deschise care să ducă cu gândul la puritatea și gingășia bebelușului, așadar trebuie să acorzi multă atenție acestor detalii.

Ursitoarele

În cadrul evenimentului, un moment interesant, frumos, dar și emoționant este cel al ursitoarelor. Conform legendelor, la botezului unui copil trei ursitoare au darul de a-i ura bebelușului să aibă parte doar de lucruri frumoase și bune pe parcursul vieții, iar aceste lucruri să se adeverească. Este un moment cu o încărcătura emoțională puternică pentru părinți, dar și pentru cei apropiați celui mic.

Lumânarea de Botez

Una dintre sarcinile nașilor și printre cele mai importante este alegerea și cumpărarea lumanarii de botez. Cu siguranță, se pot sfătui cu părinții pentru a nu există discrepanțe între decorul evenimentului și lumânare, dar există și câteva criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi lumânarea de botez, culoarea florilor, care ar putea să fie corespunzătoare sexului bebelusului, de exemplu roșu pentru fete și albastru pentru băieți, culoarea florilor poate să fie de asemenea aceeași cu îmbrăcămintea celui mic pentru a exista o legătură între bebeluș și lumânare.

Poți opta pentru o culoare a florilor mai intensă, dacă bebelușul are o personalitate mai puternică, sau mai deschisă, dacă bebelușul are o fire mai pasivă. Iar dacă nu vrei să te raportezi la aceste criterii, poți alege fără nicio îndoială flori albe, acestea exprimă puritatea și gingășia celui mic și se potrivesc oricărui decor, datorită eleganței pe care o emană. Alege lumânări de botez de la Maison d'Or pentru a fi potrivite unui eveniment atât de important.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » (P) De ce trebuie să ții cont atunci când organizezi un botez