(P) Tot ce trebuie să știi despre airsoft înainte de a investi într-un astfel de business
Airsoftul este un joc foarte popular la ora actuală, care pe lângă fani de arme și echipamente militare, a atras și o mulțime de investitori și antreprenori care și-au înființat firme de airsoft. Cel puțin la prima vedere, popularitatea jocului face care airsoftul să pară o idee de investiție bună, dar în realitate, succesul unei astfel de companii depinde foarte mult de pregătirea financiară a antreprenorului, cât și de cunoștințele sale despre airsoft.
Astfel, înainte de a se avânta într-un business cu replici de arme, considerăm că orice persoană ar trebui să cunoască cel puțin următoarele lucruri despre airsoft.
Conceptul airsoftului
Airsoftul este un joc similar cu paintball-ul, dar în care, spre diferență de arme cu vopsea, se folosesc replici realizate după niște arme adevărate, care folosesc pe post de muniție, bile din plastic cu un diametru de 6 sau 8 mm.
Întregul concept pe care se bazează airsoftul a fost realizat de japonezi, la scurt timp după încheierea celui de-al doilea război mondial, când amatorii de arme niponi, au încercat să găsească o soluție de a-și hrăni pasiunea, în mod legal, după ce portul de arme a fost interzis pe întreg teritoriul țării.
Tipurile de replici airsoft
Replicile airsoft, după modul lor de acționare, se împart în trei categorii distincte. Primele arme airsoft inventate vreodată sunt armele cu un sistem de arcuri care împing afară, cu forță și viteză, bilele de pe țeavă.
La scurt timp după replicile cu arc, au fost inventate și replici pe bază de aer comprimat. Iar în final, cel de-al treilea tip, armele electrice, au apărut abia în anul 1991, când au fost inventate de compania japoneză Tokyo Marui.
Pentru că fiecare tip de armă oferă o serie de avantaje imposibile celorlalte tipuri, orice magazin airsoft București sau din țară care se respectă, trebuie să ofere clienților lor toate cele trei alternative.
Moduri de joc
Dacă ești interesat nu doar de comercializarea replicilor airsoft și echipamentelor militare, ci și de amenajarea unui teren sportiv adecvat, este bine să știi că airsoftul, cu toate că are niște reguli foarte simple, poate fi jucat în trei moduri total diferite.
În primul rând, avem modul skirmish, cel mai simplu mod, dar și cel în care se atinge punctul culminant în cel mai rapid mod cu putință. În acest mod, jucătorii își stabilesc niște obiective foarte simple, ca de exemplu capturarea steagului echipei adverse, sau anihilarea tuturor inamicilor și se joacă fără niciun fel de limitări.
În al doilea rând, avem modul mil-sim, un mod mai complicat prin prisma faptului că imită cu finețe un exercițiu militar în adevăratul sens al cuvântului, iar jucătorii care vor să aibă parte de la cap la coadă de o experiență absolut originală, aleg chiar și să campeze în corturi militare pentru a se bucura din plin de gustul vieții de soldat.
Există de asemenea și modul reenactment, un mod de joc care presupune punerea în scenă a unei bătălii care a avut loc în realitate și pentru ca totul să pară cât mai real, se folosesc doar replici și costume militare identice cu cele folosite în perioada respectivă.
Învață pe cont propriu
Nu recomandăm nimănui începerea unui business în care antreprenorul nu-și cunoaște foarte bine marfa. De aceea, înainte să iei în calcul prospectul de a clădi o firmă airsoft apreciată și profitabilă, testează jocul, vezi dacă îți place, gândește-te la ceea ce înțelegi și ceea ce nu înțelegi despre el și documentează-te astfel încât să te poți pune în locul clientului atunci când îți va pune o întrebare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰