Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea inedită a celui mai URÂT nume din lume, încât a ajuns în DEX (FOTO)

Boicotul reprezintă o activitate deliberată, iniţiată de către consumatori, muncitori sau oameni de afaceri care au drept scop stoparea unor activitaţi comericale care avantajează alt grup, altă afacere sau altă ţară cu ale căror politici aceştia nu sunt de acord.

de Redactia Observator

la 31.10.2016 , 13:49

Boicotul reprezintă o activitate deliberată, iniţiată de către consumatori, muncitori sau oameni de afaceri care au drept scop stoparea unor activitaţi comericale care avantajează alt grup, altă afacere sau altă ţară cu ale căror politici aceştia nu sunt de acord.

Puţini ştiu că “boicotul” este un derivat de la numele lui Charles Cunnigham Boycott, proprietar irlandez împotriva căruia țăranii de pe moșia sa au organizat, pentru prima dată în istorie, o formă de protest.

Cine a fost Charles Cunnigham Boycott

Articolul continuă după reclamă

Charles Cunnigham Boycott s-a născut pe data de 12 martie 1832, în localitatea Burgh St. Peter, Norfolk, Marea Britanie. Educaţia a primit-o în Londra. Încă din copilărie, a fost atras de cariera militară şi în anul 1848 s-a înrolat în cadrul Academiei Militare Regale. Din cauza unui examen nepromovat, acesta a fost exclus din cadrul acesteia în anul 1849, dar un an mai târziu părinţii săi au reuşit, contracost, să îl ajute să ajungă la comanda Regimentului 39. Acest regiment a fost transferat în Belfast şi, ulterior, în Dublin, acolo unde Boycott s-a şi însurat. În 1852, din cauza unei boli, acesta a fost nevoit să ofere altcuiva funcţia sa, dar a rămas în continuare în Irlanda.

După acest eveniment, a devenit agent al lui John Crichton, un afacerist ce deţinea o suprafaţă de 40.386 de acri în Irlanda. Acesta i-a oferit lui Charles agenţia sa, i-a oferit în arendă o fermă de 629 de acri, unde se afla şi o casă impunătoare, dar a mai primit şi un castel în ruină, 2 insule şi un debarcader. Datoria lui Boycott era cea de a colecta renta de la alţi 35 de chiriaşi şi de a supraveghea moşia.

Însă, problemele pentru acesta au apărut în anul 1879, atunci când o criză economică a cauzat daune mari agriculturii irlandeze, iar foametea a devenit o realitate. Locuitorii din zona rurală a Irlandei au început să se mobilizeze în vederea cererii unor rente mai mici. Conduşi de către avocaţii Charles Stewart Parnell şi Michael Davitt, aceştia au creat Liga Irlandeză a Pământului în anul 1879 şi i-au spus lui Boycott că trebuie să reducă renta cu 25%. Acesta a refuzat, dar nu s-a gândit niciun moment că de acum înainte, tot ceea ce a realizat se va spulbera.

Mai mult, muncitorii care se aflau sub conducerea acestuia au refuzat să îşi mai desfăşoare activitatea şi au iniţiat chiar şi o campanie de izolare socială a lui Boycott, astfel că, în acea comunitate, nimeni nu mai vorbea cu el şi nicio persoană nu voia să stea îm preajma lui atunci când se aflau la biserică. În aceste condiţii, multe dintre culturi au fost compromise.

Boycott a părăsit Irlanda, iar după acest eveniment, numele său a devenit sinonin cu activitatea de izolare în defavoarea încercării de a schimba ceva.

sursa: descopera.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Povestea inedită a celui mai URÂT nume din lume, încât a ajuns în DEX (FOTO)