Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Paştele a trecut, kilogramele rămân! Cum putem slăbi sănătos după mesele bogate de sărbători, fără să recurgem la diete severe

Sfaturile specialiştilor pentru a slăbi sănătos după mesele bogate de Paşte, fără să recurgem la diete severe.

de Redactia Observator

la 14.04.2018 , 16:33

- Sursă: Hepta

Oricât am vrea să ne ţinem departe de excesul de mâncare, mesele bogate de sărbători ne fac întotdeauna cu ochiul, aşa că, tentaţi de bunătăţile din belşug, mulţi dintre dintre noi întrecem măsura. Ce facem, însă, cu kilogramele în plus pe care le-am "câştigat" după Paştele care tocmai a trecut? 

Specialiştii în nutriţie trag un semnal de alarmă şi ne aduc aminte că înfometarea, indiferent că recurgem la asta pentru a slăbi rapid ori pentru a ne detoxifia organismul, nu aduce nimic bun.

Este o metodă tentantă datorită faptului că putem pierde foarte rapid în greutate, însă, pe termen lung, rezultatele sunt dezastruoase. Kilogramele în plus vor apărea negreşit şi, mai mult decât atât, riscul ca problemele de sănătate să apară sunt foarte mari.

Articolul continuă după reclamă

Efectele unei diete severe pot fi mai dezastruoase decât ne închipuim

Medicii mai aduc aminte că, cu cât regimul draconic este ţinut mai mult timp, cu atât dezechilibrele în organism vor fi mai grave şi pot apărea în timp foarte scurt.

Efectele negative constau în dureri de cap, hipoglicemie, fragilitatea unghiilor, piele uscată şi chiar căderea părului. 

Pentru o dietă echilibrată, nutriţioniştii recomandă ca prim pas după perioadele cu mese din belşug, micşorarea porţiilor de mâncare.

Nu e musai să renunţăm la carne, ci o idee foarte bună ar fi să consumăm, la aceeaşi masă şi o cantitate de legume, sub orice formă: supe, salate sau ciorbe, preparate, de preferat, din legume proaspete.

Alte alimente sănătoase care pot fi foarte utile în efortul de a ne remodela silueta sunt: produse lactate bogate în calciu, cele cu un conţinut de grăsime cât mai redus, ouă, carne slabă, peşte, ardei iuţi, usturoi, dar şi uleiul de măsline şi boabe de soia.

De asemenea, pe lângă dieta echilibrată, mişcarea nu trebuie ignorată, fie că vorbim de mersul la sală, sau o simplă alergare în parc, ori de câte ori avem ocazia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Paştele a trecut, kilogramele rămân! Cum putem slăbi sănătos după mesele bogate de sărbători, fără să recurgem la diete severe