Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sfecla roşie, sursă bogată de antioxidanţi şi remediu pentru anemie

Pe cât este de sănătosă, pe atât este e rară. Sfecla roşie face cât o farmacie întreagă, iar de beneficiile ei trebuie să profităm în special în anotimpul rece. Este bogată în antioxidanţi, ţine inima sănătoasă şi e un remediu împotriva anemiei.

de Redactia Observator

la 12.10.2018 , 23:57

Pe cât este de sănătosă, pe atât este e rară. Sfecla roşie face cât o farmacie întreagă, iar de beneficiile ei trebuie să profităm în special în anotimpul rece. Este bogată în antioxidanţi, ţine inima sănătoasă şi e un remediu împotriva anemiei.

O adevărată porţie de sănătate în această farfurie cu supă cremă din sfeclă roşie. Bucătarul care a preparat-o încearcă să ne convingă că, în prag de iarnă, putem face minuni în bucătărie cu reţete simple care ne ţin departe de răceli. 

Sergiu Găzdac, bucătar: Pentru a obţine 6 porţii avem nevoie de un kilogram de sfeclă şi 2-3 morcovi medii. Sucul lăsat de la sfecla roşie îl folosim pentru a obţine lichiditatea de care avem nevoie. 

Vezi și

Ornată cu germeni de praz şi pătrunjel, supa în care bucătarul a mai pus sare şi piper e cerută deja în restaurantele unde clienţii caută în gustul bun al preparatelor şi beneficii pentru sănătate. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă gustul dulce, sfecla este bogată în vitamine şi antioxidanţi. 

Roşia toamnei, cum o numesc agricultorii, ţine inima sănătoasă, echilibrează tensiunea şi previne bolile cardio vasculare. În pieţe, însă, trebuie să cauţi mult printre tonete până o găseşti. 

Tot mai puţini fermieri o cultivă pentru că planta are nevoie de multă apă, iar seminţele sunt destul de scumpe. În plus, fabricile care o procesează oferă preţuri mici pe kilogram. Aşa a ajuns să fie sfecla roşie una dintre cele mai căutate legume ale toamnei. 

Şi preţul mic de vânzare în pieţe a făcut ca, de la un an la altul, tot mai mulţi agricultori să renunţe la această cultură. Când România avea sisteme de irigaţii, judeţele Constanţa şi Galaţi dădeau producţii-record. De pe un hectar de pământ, erau recoltate zeci de tone de legume. Acum agricultorii plantează sfeclă roşie pe suprafeţe mici, cel mai adesea în propria gospodărie. O parte din producţie ajunge în borcane cu oţet, în cămara de iarnă.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?
Observator » Inedit » Sfecla roşie, sursă bogată de antioxidanţi şi remediu pentru anemie